Прелаз градити ближе Котроману

Представници Управе за индиректно опорезивање БиХ, Граничне полиције БиХ и општине Вишеград упознали су данас окупљене грађане мјесне заједнице Вардиште у Вардишту да се озбиљно разматра могућност да се гранични прелаз са садашње локације премјести и гради још ближе границе БиХ са Србијом према Котроману.

Република Српска 21.12.2017 | 21:44
Прелаз градити ближе Котроману
Грађанима је објашњено да се под овим предлогом подразумијева да гранични прелаз БиХ буде поред граничног прелаза Србије у Котроману о чему ће се преговарати са надлежним органима Србије.

Прије данашњег доласка делегације из Срајева у оптицају је био пројекат по коме би се гранични прелаз градио око 200 метара дубље у територију БиХ од данашњег и који би од центра мјесне заједнице Вардиште одјсекао три села.



Мјештанин Вардишта Драго Јевтић каже да је данас договорено да заинтересоване стране за градњу прелаза ријеше проблеме грађана Вардишта што се тиче свакодневног преласка државне границе.

"Договорено је да се успостави контакт са институцијама Србије да се гранични прелаз гради ближе Котроману или по првој замишљеној варијанти иза садашњег за који је и откупљена земља од сељака и Шумског газдинства "Панос", додао је Јевтић.

Драган Божовић из села Батковице задовољан је овим ријешењем ако се оно претвори у стварност.



" То је добро а по првобитном пројекту многи грађани Вардишта би били угрожени и морали би да обилазе по десетак километара да би стигли до својих кућа и имања ако не би жељели да сатима чекају, посебно љети, на граничном прелазу", истакао је Божовић.

И Радомир Јовичић каже да би данашњи договор задовољио потребе Вардиштана јер би отпала сва контрола граничара за кретање по Вардишту а на грничном прелазу би биле мање гужве.

Крајем октобра више од стотину становника Вардишта су потписали петицију која је упућена Управи за индеректно опорезивање, Граничној полицији БиХ и општини Вишеград у којој су протестовали због планова да се гранични прелаз изгради на мјесту на коме би велики дио центра мјесне заједнице био између два гранична пункта.



БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Добро

22.12.2017 00:30

Нацелник опстине који само зна да прјети и уцјењује народ по Висеграду морао је овај пут под притиском јавности и слузбе омбусмана,петиција,писама надлезним а и разумних људи царине и полиције који логицно размисљају да попустити.Сутра стрељање локалца,без обзира сто је то село које деценију гласа за додика и снасд,исправка,гласало,после не разумијевања од стране нацелника о проблемима сељана и људи који су му дали глас снсд је изгубио једну од најбитнијих база у Висеграду.Крах се спрема овој власти и то брзе него и могу замислити,а и буна народа,ова насилна и безобзирна власт се мора сто прије скидати.

ОДГОВОРИТЕ