"Не постоји ништа што може да заустави Новака!"

Крег О'Шонеси, стратешки тениски аналитичар и најновији члан тима Новака Ђоковића, каже да шта је потребно за победе над Роџером Федерером и Рафаелом Надалом.

Тенис 23.12.2017 | 15:30
"Не постоји ништа што може да заустави Новака!"
"Свако има себи омиљену рутину. Роџер је један од најбољих сервера у историји, али има ту и других елемената. Он и даље мора да ритернира, ту су и дугачки поени, а и даље ће промашивати прве сервисе. Такође, постоје тренуци када је Роџер недодирљив и то је у реду, али – исто тако – ту су и моменти када било који противник има шансу да га угрози на његов сервис гем. Управо у тим тренуцима желите да знате који део терена је најбоље да нападнет, као и зашто и шта можете да очекујете као 'одговор'", каже О'Шонеси у разговору за биртански метро.цо.ук, подсећајући на период када је управо овом методом помогао Дастину Брауну да направи сензацију против Надала на Вимблдону.

О'Шонеси је, у склопу анализе два највећа Новакова ривала, истакао и потенцирано побољшање бекхенда код Шпанца.

"Не знам да ли је Рафа паузу искористио да ради на свом бекхенду – тај ударац је увек био ту, само мислим да се он није превише ослањао на њега. Посебно приликом враћања сервиса. Такође, увек, баш увек је ударао јако на Роџером ритерн из бекхенда, а Федерер играо слајст из истог ударца. То је функционисало веома добро против других противника, када би тим слајсом неутралисао предност ривала у поену, врати се на основну линију и поново тражио позицију за бекхенд".

После шест месеци паузе од такмичарског тениса, Ђоковић ће се вратити на АТП Тур крајем године, пошто ће поново учествовати на егзибицији у Абу Дабију, а потом следи први велики тест – Аустралијан Опен.

"Да ли ишта може да заустави Новака на путу повратка на врх? Не, не постоји ништа што може да га заустави. Пазите, Федерер се вратио и освојио Аустралију после дуге паузе, тако да је све могуће. Када сте стратешки тренер не желите да срљате или дајете исхитрене тврдње. Ваше је да се фокусирате на вашег играча и трудите се да му помогнете да игра што боље, па чекате наредне борбе... Ултимативно, такав менталитет је кључ у сваком појединачном нивоу овог спорта", закључио је Крег.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар