ЛШ: Партизан прве бодове тражи у Хановеру!

Ватерполисти Партизана гостују у среду (18:30х) Хановеру екипи Веспо 98 у петом колу Лиге шампиона.

Остали спортови 20.12.2017 | 16:15
ЛШ: Партизан прве бодове тражи у Хановеру!
Црно-бели су на дну Групе без иједне победе у претходне четири утакмице, док Хановер има један тријумф, против Бреше на премијери сезоне у такмичењу.

Васпо је прошле године дебитовао у ЛШ пласиравши се у групну фазу кроз квалификације, а ове је добио специјалну позивницу као домаћин Фајнал-ејта 2019. године.

Два тима су били ривали прошле сезоне, ремизирали су у Немачкој 12:12, иако су црно-бели водили 12:7, док је Партизан био бољи у Београду са 13:9.

Међутим, Хановер је сада јачи него претходне године. Клуб, као домаћин Фајнал ејта наредне сезоне, доста улаже, успео је да задржи већину играча из прошле сезоне и додатно се појача.

"Прошлог викенда смо освајањем Купа испунили један од циљева у сезони, али времена за славље и одмор немамо. Хановер је нова обавеза. Очекује нас дуел са екипом чију игру носе углавном странци, међу њима И двојица Црногораца, бивших играча Партизана Предраг Јокић и Александар Радовић, а имају и неколико врло добрих немачких играча", рекао је тренер српског шампиона Стефан Ћирић.

Први стрелац Хановера је Црногорац Дарко Бргуљан, а од странаца немачки клуб у редовима има И Шпанца, Словака и Хрвата.

"Хановер играју све боље и боље, посебно на свом базену, на коме је у првом колу победио Брешу. Међутим, ми у Немачку не идемо као туристи. Пробаћемо да намучимо Хановер,ми смо можда И најбоље партије ове сезоне пруижали у мечевима у којима нисмо били фаворите", додао је Ћирић.

Група А, В коло:

18:30 Хановер – Партизан
18:30 ОСЦ Будимпешта – Олимпијакос
19:00 Барселонета – Динамо Москва
20:30 Бреша – Југ

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар