Партизан - ко све може да иде: Формула 6+2+1...

Црно-бели ће покушати да растерете кадар (неки кажу и финансије) пуштањем фудбалера скромних минутажа и не баш похвалног учинка.

Фудбал 22.12.2017 | 22:30
Партизан - ко све може да иде: Формула 6+2+1...
Реконструкција Парног ваљка. Или његових резервних делова. С обзиром на малу минутажу, последично и скроман учинак, у случају појединаца и неиспољен квалитет, у Партизану су решили да шесторици другопозиваца ове зиме дозволе промену средине, поред још двојице стоји упитник, пошто су уговорима везани за клубове из иностранства, док ће статус најмање једног фудбалера зависити од евентуалних долазака.

Црно-бели неће правити проблеме голманима Филипу Кљајићу и Немањи Стевановићу, штоперу Лазару Ћирковићу, левом беку Мохамеду ел Мониру и крилном везисти Алену Стевановићу да напусте клуб. Чак можда и за симболично обештећење. Са Топчидерског брда у Серију А отиснуће се млади нападач Душан Влаховић и то 30. децембра, кад постане пунолетан, док остаје да струка процени да ли крилни нападач Теофилус Соломон и леви бек Немања Антонов имају места у актуелној генерацији и да ли ће централни везистаСаша Марјановић остати као подршка и поново чекати шансу с клупе.

Спортски журнал, у објашњењу одлуке да су Кљајић и Ћирковић пред одласком, подсећа да су обојица почели сезону, али да су после серије киксева пресељени на клупу, пали чак и у трећи план, те да голман није ни могао да добије шансу за искупљење после ангажманаВладимира Стојковића, а да су потписи Немање Р. Милетића и Милана Митровића удаљили штопера од најбољих 11.

Међу играче који ће уз дозволу клуба потражити нови спадају још Либијац Ел Монир (одиграо само две утакмице, против Јавора и Спартака у уводу првенства) и Ален Стевановић (због последица повреде у августу му се изјаловио трансфер у софијски Левски, а сад га траже Јапанци), док чињеница да голман Немања Стевановић није лиценциран ни за домаћа, ни за међународна такмичења сугерише да је и он на излазним вратима.

Прву такмичарску утакмицу у 2018. у Партизану неће дочекати ни талентовани шпиц ДушанВлаховић, јер се по слову летос склопљеног уговора претпоследњег јанураског дана сели у Фјорентину, а за тај трансфер клубу из Хумске 1 припашће 1.500.000 евра.

Ту се завршава списак фудбалера чији би одласци растеретили гломазан кадар (неки кажу и финансије), док остаје да се реши статус двојице који су у Београду на привременом раду. Први је Теофилус Соломон, ангажован из Ријеке, уз утисак да у прва четири месеца није наговестио ни „п“ од појачања (нит’ гола, нит’ асистенције), док је други Немања Антонов, пристигао из швајцарског Грасхоперса (не баш упечатљив утисак на седам такмичарских мечева). Обојица су доведени на позајмице до краја сезоне, али како нису одушевили, не би било изненађење да се пронађе начин по којем би се вратили код првобитних послодаваца.

За крај, потези у прелазном року (читај: довођење централног везног) могли би да утичу на статус Саше Марјановића. Искусном Нишлији остало је још шест месеци уговора, тренерМирослав Ђукић му је повремено давао шансу захваљујући ротационом систему, али уколико се остваре жеље руководства по питању доласка Радосава Петровића из Спортинга или Душана Јованчића из Војводине, извесно је да би Марјановић потражио нову средину. Себи би обезбедио прилику да игра, а Партизану нешто новца на име обештећења...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар