Милер: Сљедећи пут улази!

"Важно ми је да помажем екипи да побеђује. Много је важно да побеђујемо. У ствари, нема ништа важније од тога", каже Американац.

Кошарка 20.12.2017 | 15:30
Милер: Сљедећи пут улази!
Партизанова агонија у Еврокупу могла је да буде прекинута победом над Лиможом у хали Пионир, али Патрик Милер није погодио кош после једног од карактеристичних продора. Испало је тако да је амерички плејмекер трагичар, мада је одиграо још један квалитетан меч и био међу најзаслужнијима што су црно-бели уопште дошли у ситауцију да славе.

"И даље не могу да верујем да нисам погодио. Морам да погледам снимак. Био сам шокиран, али морам да наставим даље и да будем бољи. Ако поново дођем у сличну ситуацију, знам да нећу промашити", са доста самопоуздања у гласу је изјавио Милер.

Американац је против Лиможа постигао 26 поена за 29 минута колико је провео на паркету. А успео је да направи и потез вечери закуцавањем преко центра француске екипеМема Жаитеа.

"Иначе доста закуцавам, а ово је био први пут откако сам дошао у Партиан. Не знам зашто нисам више закуцавао овде, али сада сам пробио лед. Било ми је потребан само један овакав потез, верујем да ће сада постати ствар рутине".

Он је истакао да је екипа у првом полувремену дуела са Лиможом показала знатно бољу игру у одбрани него што је то био случај у досадашњем току сезоне. Ипак...

"У другом смо им дозволили да се врате у меч и разиграју. Онда су и они кренули да убацују битне шутеве и притом мислим да су нас добили у скоку. Требало је да будемо бољи у том сегменту. На крају смо имали тај шут за вођство, али је изашао".

Милер каже да је тренер Ненад Чанак унео нову енергију, али је Американац подсетио и да црно-белима и даље недостаје неколико повређених играча због чета екипа не може да покаже пун потенцијал.

"Дефинитивно мислим да напредујемо и то пре свега када је у питању игра у одбрани. На то нам је највише скретао пажњу и на тренинзима се фокусирамо управо на овај сегмент. Додуше, имамо проблема са повредама неких играча, али када се комплетирамо верујем да ћемо да уђемо у једну лепу серију до краја Јадранске лиге".

Следећу утакмицу Партизан игра у Јадранкој лиги у суботу и то на свом терену где ће угостити Морнар из Бара.

"За нас је то велика утакмица у којој морамо да победимо. Крећемо одмах да се спремамо за њих. Важно је да добијемо Морнар да се одвојимо од осталих конкурената за четврто место и да уђемо у серију победа. Радујемо се ономе што нас чека, сада смо тачно тамо где желимо да будемо, а свакако можемо још боље".

И за крај, иако је најбољи стрелац Партизана ове сезоне, Милер сматра да то није довољно.

"Строг сам према себи, увек мислим да могу боље. Морао сам да се адаптирам, сада је ту и нови тренер. Важно ми је да помажем екипи да побеђује. Много је важно да побеђујемо. У ствари, нема ништа важније од тога", закључио је Американац.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар