Чанак: Велика потрошња ни за шта!

Тренер црно-белих изјавио да је слаба одбрана у другом полувремену проистекла из скраћене ротације, а потом саопштио какво је стање повређених играча.

Кошарка 20.12.2017 | 14:30
Чанак: Велика потрошња ни за шта!
Партизан није успео да победи Лимож (98:101) у претпоследњем колу Еврокупа, али тренер Ненад Чанак нада се да то неће оставити трага на повредама десетковану екипу, коју у суботу очекује много важнији задатак.

"Велика потрошња енергије ни за шта", констатовао је Чанак на конференцији за новинаре.

"Ако ништа друго, ово је био тренинг за много важнију утакмицу против Морнара. Поновиле су нам се бољке испољене против МЗТ-а. Прво полувреме је било задовољавајуће, са испуњавањем захтева у одбрани, док је у другом било много грешака и искакања из система, пре свега услед скраћене ротације и тренутног физичког стања екипе", додао је он.

"Лимож је погодио битне, тешке шутеве за три поена, у четвртој четвртини нису промашили ниједно слободно бацање и на крају је одлучила једна лопта. Милер те 'полузицере' реализује у високом проценту, али овог пута је промашио. Идемо даље, у суботу ће бити много важније", поновио је Чанак.

Упитан да ли ће се неко од играча који су пропустили Лимож, вратити за Морнар, тренер Партизана је одговорио да је умерени оптимиста у погледу Вање Маринковића и Новице Величковића.

"Новица је можда био у стању да игра и вечерас, али битније је да то уради у суботу, тако да га очекујемо на паркету. Вања се загревао, осетио је бол и проценили смо да не треба ризиковати, мада је моја идеја била да одигра пет-шест минута и да осети лопту, да би онда против Морнара био на нешто вишем нивоу", рекао је Чанак и закључио:

"Не знам колико ће моћи да помогну, али очекујем да ће њих двојица играти. Гавриловић, Чакаревић и Томић су ван строја на дуже време".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар