Италијански стручњаци о Сергеју...

Сада је мало и 100. 000. 000, физички је монструозан, а дрибла петом у трку…! Милинковић Савић залудео Италију, легендарни фудбалери му предвиђају велику каријеру.

Фудбал 22.12.2017 | 22:05
Италијански стручњаци о Сергеју...
Таман када медијски натписи и спекулације о трансферу мало утихну, Сергеј МилинковићСавић одигра неку сјајну партију и опет дигне Италију на ноге. Са нова два гола у Бергаму је опет залудео Италијане у чијим медијима се о њему прича дан и ноћ.

Новине, веб портали, телевизије, радио емисије… Сви брује о Сергеју, развоју његове каријере и летњем прелазном року у којем ће Србин продрмати фудбалску пијацу јер се за њега интересују највећи европски клубови.

Јувентус је летос нудио близу 50.000.000 евра, Милан 60.000.000 евра, играчев менаџерКежман је рекао да је имао позиве из Милана, Манчестера и Мадрида, спортски директор Тареје открио да Лацио има понуду и од 70.000.000 евра, а председник Лотито очекује даСергеј буде скупљи од Пола Погбе и надмаши његов трансфер у Манчестер Јунајтед вредан 105.000.000 евра. Данас и неки француски медији пишу да је ПСЖ спремио 80.000.000 евра за поечтак преговора…

Италијанска телевизија Скај се бавила наставком каријере српског везисте из Лација, а интересантан је коментар познатог новаинара Фабија Карезе. Угледно лице Скаја ниже хвалопсеве на рачун Сергеја.

“Сасвим је у реду да оде за апсурдне цифре, јачи је од Погбе. Француз, имајући у виду шта је могао да постане, није испунио очекивања. Цена од 100.000.000? По мени то је и даље мало. Он је најдоминантнији играч везног реда у Европи, да игра у Барселони то би било још евидентније. Лотито га неће дати за 100 милиона. Овде се ради о великој звезди: он је висок 1,94 и постиже гол из трка дриблајући петом”, рекао је Кареза.

Легендарни дефанзивац Милана, Интера и италијанске репрезентације Фулвио Коловати се придружује похвалама на рачун Србина.

“Морам да истакнем Милинковић Савића. Он је играч који ме одушевљава. Убеђен сам да ће бити главна звезда прелазног рока следећег лета. Алегријев Јувентус и остали велики клубови се већ облизују на помен његовог имена”, истиче Коловати.

И бивши дефанзивац Лација, Масимо Пишеда је одушевљен српским репрезентативцем…

“Сергеј је без дилеме играч који је највише напредовео у Серији А у претходних 18 месеци. По доласку га је Пиоли користио као “мецалу” (италијански термин за позицију полу-крила оп.а), Инзаги га је мало померио и нашао му савршено место у тиму. Он је фудбалер који ће се добро снаћи у Јувентусу или неком другом великом клубу, а има још простора да напредује. Некада ризикује тиме што се превише нуди у игри, али то компензује монструозном физичком силом”, каже бивши фудбалер Лација. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар