ЕЛ: Звезда на највећем изазову ове сезоне!

Кошаркаши Црвене звезде гостују у Истанбулу шампиону Европе Фенербахчеу (18:45)х, у 13. колу Евролиге.  Шампиону на ноге - па да видимо ко је бољи! Звезда вечерас (18. 45) против првака Европе у гостима. . .

Кошарка 19.12.2017 | 15:45
ЕЛ: Звезда на највећем изазову ове сезоне!
Тренер Звезде Душан Алимпијевић уочи гостовања шампиону Европе Фенербахчеу изјавио је да његовој екипи следи "најскупља школа".

"Екипа Фенербахчеа је одлично реаговала на пораз од Жалгириса и забележила важну победу у недељу у дербију турског шампионата против Тофаша. Изванредан тим који предводи Жељко Обрадовић, човек за кога имам изузетно поштовање и велики тренер, најуспешнији у историји Евролиге. Уз Олимпијакос и ЦСКА наш наредни противник је највећи кандидат за освајање титуле. И поред тога што често истичемо да играмо без оптереćења у Евролиги, идемо у Истанбул да одиграмо добру утакмицу", рекао је Алимпијевић за клупски сајт.

Према његовим речима, утакмица у Истанбулу биће још један корак у одрастању и сазревању тима, овога пута у најскупљој кошаркашкој школи у Евролиги.

"Изузетно физички доминантан тим, уз огроман индивидуални квалитет и јако им је тешко парирати. Ми желимо дамо све од себе, да на крају немамо шта себи да замеримо. Сви су здрави, успели смо да расподелимо и свима минутажу у ваĹжној утакмици са Морнаром, осим Џејмсу Фелдину, а највећи проблем, као и свим другим екипама је умор од путовања у оваквом ритму", рекао је тренер црвено-белих.

Да је Звезда могла да бира моменат када ће да гостује прваку Европе, вероватно би одабрала овај. Црвено-бели су у фантастичном низу од шест везаних победа, укупно седам на последњих осам утакмица. Звезда је непоражена у децембру! Игра као препорођена. Биће то јако добар меч у Улкер Арени од 18.45 часова.

Проблем црвено-белима може да прави чињеница да им је ово четврто везано гостовање, па је умор и присутан и нормалан. Требало је само прелетети све те километре. Претходна три су добили, али је ово сада ултимативни изазов. Екипа Жељка Обрадовића, на њеном терену.

Видећемо колико ће шансе добити придошлица у дресу Звезде Дилан Енис који је забележио прве минуте у Бару против Морнара, али и како ће Марко Гудурић успети да се избори са притиском играња против свог бившег клуба, као и Перо Антић који ће се вратити у дворану у којој је играо прошле сезоне. Фенербахче је тренутно трећи на табели Евролиге (8-4), док је Звезда на 11. позицији (5-7).

Турски састав је доста успешнији у међусобним дуелима с Црвеном звездом, славио је на осам од последњих девет међусобних окршаја, али је последњи добила Звезда, у Пиониру, оном сјајном рампом Огњена Кузмића над Екпеом Јудом.

Сада оба центра више не играју у ове две екипе, састави су доста измењени, па ћемо бити занимљиво видети како ће све изгледати.

Капитен Звезде, Бранко Лазић, каже да је велика моћ Фенера тренер Обрадовић.

"Очекује нас изузетно тешка утакмица против актуелног првака Европе, екипе Фенербахчеа. Изванредан тим, велики број сјајних индивидуалаца коју су подредјени колективу, а све са клупе већ годинама води најбољи тренер у Европи Жељко Обрадовић. Сам по себи, задатак је изузетно тежак, и због противника и свега наведеног, и због овог мини циклуса у коме доста путујемо и играмо утакмице на гостујућим паркетима. Међутим, спортски мотив имамо и жељу да се покажемо у шро бољем светлу, као што смо га имали и пред Мадрид, Валенсију... Важно је да играмо агресивно, да се држимо договора из свлачионице и да дамо све од себе", рекао је Лазић.

Овај меч ће бити специфичан и по томе што Звезда игра нови дуел, против Панатинаикоса, само два дана касније, тако да ће Алимпијевић, али и Обрадовић, морати да имају и то на уму у смислу шире ротације и одмарања играча, поготово носилаца.

Говорећи о томе, тренер Звезде може да буде задовољан како је против Морнара одиграо Стефан Јанковић. Била је то његова најбоља утакмица до сада, а то је веома важно и због одмарања Антића и Бјелице на позицији четири. Већ сада је потрошња огромна, поготово код искуснијих играча.

Проблем за Звезду у Бару био је лош почетак меча, баш због умора и привикавања на мењање градова, држава и дворана. Тако нешто не би ваљало да се догоди против првака Европе јер вам је ту простор за вађење флека веома сужен.

Све у свему, могли бисмо да гледамо одличан двобој, пун лепих и добрих потеза. Звезда ће тражити наставак непобедивости у децембру, Фенер ће желети да оправда свој реноме и дође до, вероватно већ унапред урачунате победе код куће.

Али, ако је могао Жалгирис да победи у Истанбулу, имаће и Звезда своју шансу.

Евролига, 13. коло:
18:45 Фенербахче – Звезда
19:00 Жалгирис – Бамберг
20:15 ПАО – Макаби
20:45 Реал – Валенсија

Среда:
18:00 Химки – Ефес
20:00 Олимпијакос – ЦСКА
20:45 Милано – Басконија
21:00 Барселона – Уникаха

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар