Преглед без ЕКГ снимка Младићу

Љекар у притвору Хашког трибунала Паулус Фалке није дозволио да се генералу Ратку Младићу уради ЕКГ за вријеме посјете српских љекара, који јуче и данас прегледају генерала, рекао је  генералов син Дарко Младић.

Србија 19.12.2017 | 12:46
Преглед без ЕКГ снимка Младићу
Он је навео да је кардиолог Велибор Ристић са Института "Дедиње" тражио да се уради ЕКГ током јучерашњег прегледа, али да Фалке није дозволио.

Дарко Младић је рекао да Трибунал није дозволио српским љекарима да у простор за преглед унесу свој стетоскоп, апарат за притисак нити свој ЕКГ апарат, уз обећање да ће им ставити на располагање опрему која се користи у хашком притвору.

"Међутим, десило се да су му дали стетоскоп и апарат за притисак, али нису дозволили да се користи ЕКГ, који се налази на 10 метара од места где га је прегледао доктор. То је ту, разумете, није морао он да се транспортује у другу болницу да би му се урадио ЕКГ. Него, просто, нису дозволили", каже Дарко Младић.

Он је навео да је генерал Младић послије прегледа обавијестио породицу о томе да му није дозвољен преглед ЕКГ-ом, а да је адвокате упозорио да му је живот угрожен.

Дарко Младић је оцијенио да то што није дозволио ЕКГ значи да љекар у хашком притвору Фалке нешто крије.

"Шта крије није јасно, али из овога што ми знамо, јасно је зашто смо забринути. Кад год нешто хоћемо да урадимо, они нешто крију, просто невероватно", рекао је Дарко Младић.

Он је навео да ће више информација имати о томе када се љекари врате, што се очекује у току сутрашњег дана, и напишу извјештај.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јоја

19.12.2017 12:00

Спрдацина и изивљавање над слабијим од себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

шта они мисле

19.12.2017 14:08

Паулуса Фалкеа у случају Ратка Младића не интересују ни медицински апарати ни љекарски тимови него погребна опрема и погребна предузећа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

20.12.2017 09:14

Па вјероватно има до сада 77 екг-а..не ради се то сваки дан вец кад те цука дрмне.

ОДГОВОРИТЕ