Полицајци против закона о ПИО ФБиХ

Више десетина полицајаца из Федерације БиХ /ФБиХ/ окупило се данас испред федералног парламента у Сарајеву како би још једном показали своје неслагање са предложеним законом о пензијско-инвалидском осигурању /ПИО/, према којем би имали 30 одсто ниже пензије него по важећем закону.

Босна и Херцеговина 19.12.2017 | 11:13
Полицајци против закона о ПИО ФБиХ
Предсједник синдиката Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ Данијел Илић изјавио да су се припадници полицијских агенција окупили испред парламента како би се увјерили да се Приједлог закона о ПИО неће наћи на дневном реду данашње сједнице Представничког дома Парламента ФБиХ.

"Знамо да на данашњем дневном реду није Приједлог закона о ПИО, али Влада се понаша на такав начин да им не вјерујемо", рекао је Илић новинарима.

Он је додао да ће се полицајци разићи чим добију информацију да спорни закон неће бити разматран на данашњој сједници Парламента ФБиХ.

Приједлог закона о ПИО требало би да буде на дневном реду наредне сједнице Представничког дома Парламента ФБиХ, а Илић најављује да ће, уколико до тада не буде постигнут договор, испред Парламента окупити знатно већи број полицајаца.

Испред зграде Владе ФБиХ јуче се окупило око 2.000 полицијских службеника, а њихов протест завршен је без резултата, јер на састанак са представницима преговарачког тима полицијских синдиката није дошао премијер ФБиХ Фадил Новалић.

На протестима учествују припадници полиције из 10 кантона, Судске полиције, Федералног МУП-а, Сипе, Граничне полиције и Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ.

Нацрт закона о ПИО усвојен је почетком децембра у оба дома Парламента ФБиХ.

Синдикати полиције тражили су да се у нови закон уврсти амандман према којем ће начин обрачуна пензија полицијских службеника бити регулисан посебним законом, али њихов захтјев није уважен.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Непотпуно

19.12.2017 10:43

Зашто нисте дали информацију колику пензију траже за степен образовања и са колико ефективног стажа иду у пензију.Срамота је то што траже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖУТИ

19.12.2017 13:20

НИЈЕ СРАМОТА. ЉУДИ ИМАЈУ ХРАБРОСТИ А НЕ КАО ОВЕ НАШЕ ФУКАРЕ ИЗ МУП-А РС КОЈЕ ИМАЈУ ДУПЛО МАЊЕ. БРАВО ЗА ПОЛИЦАЈЦЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ.

Name

слоба

19.12.2017 19:36

ре ЗУТИ - браво на коментару

Name

075

19.12.2017 10:43

Када се сјетим фебруара 2014. како су "оклопљене корњаче" МУП Ф.БиХ тукли свакога на кога су налетјели а који нису демонстрирали( и палили неки нажалост) сваком полицајцу у Ф.БиХ желим најгоре!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауди

19.12.2017 20:35

Да.Али ово сада или никада ипак треба подрзати и заједно са њима кренути у протесте.Ко це их онда ститити. Из владе истјерати до последњег и недати имуци висе никад док под хитно не удју у владу они којима је мјесто ту који це радити за народ тј дрзаву. А ове метузалеме једног зуба све истјерати па нека гори и небо и земља.Ово висе прелази све границе.

Name

Коментатор

19.12.2017 12:09

Да су политичари мало скромнији у својим прохтјевима и расипништву вјероватно би тиме "зачепили уста" и полицији а овако, својим нерадом и похлепом служе за "примјер" свим осталим незадовољницима у цијелој БиХ.

ОДГОВОРИТЕ