Мамба оут - Лејкерси пензионисали Кобијеве бројеве!

Лос Анђелес Лејкерси повукли су из употребе бројеве Кобија Брајанта 8 и 24, које је "Црна мамба" носила током 20 година у Стејплс центру.

Кошарка 19.12.2017 | 10:15
Мамба оут - Лејкерси пензионисали Кобијеве бројеве!
"Волим вас", рекао је Брајант, а онда као после финала у којем је убацио 60 поена додао "Мамба оут" и одложио микрофон.

У друштву Меџика Џонсона и Џени Бас, који су му прочитали љубавна писма у име клуба чији је био заштитни знак две деценије, Шекила О'Нила са којим је освојио три од својих пет титула, једног од највећих ривала Алена Ајверсона, Коби је истакао претходно повучене дресове као сопствену инспирацију током каријере, те изазвао тренутни тим Лејкерса да наставе традицију клуба.



"Ако радите довољно напорно, снови ће се остварити", поручио је Коби младим колегама у пурпурно-жутом, "Тешко је изабрати број. Осмица има нешто што 24 неће никад – моћ раста косе! Број 24 је много више везан за изазове. У том периоду сам се суочио са великим напорима. Било је тешко играти дан за даном. Повреде, сломљена кост, прст, серија са Селтиксима. Ако већ морам, изабрао бих 24".

Брајант је вероватно нешто најближе великом Мајклу Џордану што ће се појавити на кошаркашком терену. Чак је у неким стварима и надмашио свог идола.



Током каријере је освојио пет НБА титула, два пута је био МВП финала, једном МВП сезоне. Био је 17 пута учесник Ол-стар викенда, четири пута МВП на Ол-стару, 11 пута је биран у најбољу петорку лиге, девет пута у најбољу дефанзивну петорку.

Био је два пута победник у такмичењу у закуцавању, а и најбољи је стрелац у историји Лејкерса у којима је и провео читаву каријеру.

Тренутно је трећи стрелац у историји НБА са 33.643 поена, иза Карла Мелоуна (36.928) и Карим-Абдула Џабара (38.387), а само је Вилт Чембрлен (100) убацио више поена од њега на једној НБА утакмици (81).

Каријеру је завршио са просеком од 25 поена, 5,2 скокова и 4,7 асистенција по утакмици, на 1.346 утакмица.



Многи су га критиковали да је себичан, многи су говорили да без О'Нила и касније Гасола никада не би освојио титулу, али Брајант је без дилеме један од најбољих у историји ове игре и као такав ће остати упамћен.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар