Наставити пут ка Европској унији

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић и високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини сагласили су се вечерас у Бриселу да БиХ мора наставити позитиван замах да би се приближила ЕУ.

Свијет 18.12.2017 | 21:10
Наставити пут ка Европској унији
Звиздић, који је са Могеринијевом разговарао о најновијим дешавањима на европском путу БиХ, те о политичкој ситуацији у БиХ, рекао је да БиХ са великом пажњом очекује објављивање најављеног стратешког документа о проширењу и нагласио да вјерује да ће стратегија одражавати јасну подршку перспективи проширења ЕУ на западни Балкан, саопштено је из Савјета министара.



Он је нагласио да БиХ придаје изузетан значај политичком дијалогу са ЕУ, те упознао Могеринијеву о степену реализације Реформске агенде и одговора на Упитник Европске комисије.

Могеринијева је честитала усвајање сета закона о акцизама као битном кораку економског развоја.

Могеринијева вечерас у Бриселу организује радну вечеру за званичнике земаља региона, а којој ће присуствовати и комесар ЕУ за политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан.

Могеринијева и њени саговорници разговараће о посљедњим дешавањима у региону и перспективи за наредну годину.

Извор: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Слијепи

18.12.2017 21:45

Овде пропаст а ови у нирвани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марио

18.12.2017 22:37

Пусти снови....Босна це уци у ЕУ никад а мозда ни тад....

ОДГОВОРИТЕ
Name

звиздиц

19.12.2017 00:03

Бољеби било денису да изуци своје порекло акоје родом од гацка онда потице од гатацког србина дуре звиздица [хасана звиздица] коисе потурци и прозва хасан коије подиго гатацку дјамију и својој зени слави којасе није потурцила подигоје цркву светог николе према мостару за европску унију има када босна је у европи тоје цињеница бољебијој било да ту и остане види хрватску стаје бољем полозају народ бјези главом без обзира ко и из босне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

макy

19.12.2017 00:31

Само без Срба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

кунта-кинте

19.12.2017 05:51

Идемо "европским путем" даље!

ОДГОВОРИТЕ