Хаос на сједници: Ципелом на Раму!

Бурна сједница албанског парламента, на којој је биран државни тужилац, озбиљно је подигла тензије међу ривалским партијама у Албанији. Посланица Моника Кријемади гађала премијера Едија Раму ципелом. Током гласања вербални и физички дуели посланика власти и опозиције.

Регион 18.12.2017 | 20:44
Хаос на сједници: Ципелом на Раму!
Посланица Покрета социјалиста за интеграције Моника Кријемади покушала је да погоди ципелом премијера Едија Раму, током бурне расправе која је претходила гласању за новог државног тужиоца Албаније, јављају медији у Тирани.

Раму је, кишобраном, заштитило обезбјеђење, које је претходно у неколико наврата на сличан начин заштитило и предсједника парламента Иљира Мету, кога су опозициони посланици гађали папирима.

Посланици опозиције су у скупштинској сали активирали и неколико димних бомби, а полиција се током сједнице сукобила са демонстрантима испред зграде парламента у центру Тиране.

Арта Марку је изабрана за привременог државног тужиоца са 69 гласова владајуће Социјалистичке партије. Два посланика су била против, два су се уздржала од гласања, а посланици опозиције су бојкотовали гласање.

''Ово је почетак народног устанка'', рекао је лидер главне опозиционе Демократске партије Љуљзим Баша.



Извор: Телеграф.рс/РТС

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Градјанин

18.12.2017 20:01

Па јел то демократија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није демократија

18.12.2017 21:46

Није демократија.Кокаин.

Name

x5

19.12.2017 00:13

А код нас јесте демократија? боље и кокаин него прелетаци.

Name

РАЈНА

19.12.2017 04:10

Господо опозиција , овако се опозиција бори , овако опозиција дјелује у једном друштву и овакве опозиције се валст боји. А наши, нећемо доћи на сједницу и то је крај , али ће узети дневницу , како каже предсједница Владе .

Name

НАТО демократија

19.12.2017 10:58

Па Албанија је (заједно са Хрватском, интересантно) ушла у НАТО 1. априла 2009. (Не, није лош виц!) Ушле су у клуб “демократских држава” које бране тзв. “западне вриједности” (а постоје само двије: "пљачка" и "поробљавање"). Комшијска Хрватска данас сваким даном све више личи на ону из периода од 1941-1945. Тако треба да буде и са БиХ и Србијом. И код нас треба да се гађају ципелама и пале ватре у парламенту, тргују дрогама и људским органима, да шире нацизам а војници да иду да гину за бјелосвјетски олош. Једва чекам да уђемо у НАТО!