Шоштар: Не желимо да кукамо, али је много тешко!

Председник ватерполо клуба Партизан Александар Шоштар честитао је екипи на освајању 26. купа Србије, али и указао да је и даље ситуација прилично тешка.

Остали спортови 19.12.2017 | 15:30
Шоштар: Не желимо да кукамо, али је много тешко!
"Честитам целој екипи и стручнон штабу на добром резултату без обзира на злураде приче и константан одлазак играча. Ово је огроман и феноменалан резултат и доказ да се ради добро што се види и по томе што је окосница свих ватерполо репрезентација из Партизана", рекао је Шоштра на конференцији за медије.

Он се захвалио свима који су помогли клуб јер без те помоћи тешко да би био освојен Куп.

"Колико је тешко показује и то да смо карте за Хановер узели тек у петак. Не желимо да кукамо, али ово је пресек ситуације. Између Партизана и Ватерполо савеза Србије би требало да стоји знак једнакости, јер ово није само клупска прича", истакао је Шоштар уз наду да ће клуб на чијем је челу успети да се и на пролеће радује успесима.

Тренер Партизана Стефан Ћирић изјавио је да освајање Купа може да послужи као подстрек за даље успехе, али се осврнуо и на проблеме који су стајали на путу до трофеја.

"Нисмо желели да тражимо алиби, мада смо мењали базен и имали проблем са хладном водом. Ово је подстрек момцима за даље усавршавање. Штета за неке утакмице где смо могли много висе, али осцилације су нормалне. Циљ је фајнал фор Јадранске лиге и напад на домаћу титулу, мада времена за славље нема. Сутра већ идемо у Хановер који је добар домаћин. Нећемо ићи само туристички, без обзира на мањак времена, али ови момци су показали да умеју кад је најтеже. Пример је финални мец против Шапца који је дошао после емотивног пражњења против Звезде."

Ватерполиста Партизана Дјордје Вучинић истакао је да је освајањем Куп трофеја остварен један од циљева, али да се наставља даље.

"На полусезони је зацртан циљ освајања Купа који је убедљиво остварен прво против Звезда па онда о у финалу. Настављамо даље са циљем да освојимо првенство Србије, јер се не задовољавамо само овим."

Наредну утакмицу ватерполиста Партизана играју у среду од 18.30 сати против Хановера у Лиги шампиона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар