Како је Динамо испустио 100.000.000 евра...?!

А да ли знате колико су Модри зарадили само од 2010. на трансферима играча?

Фудбал 19.12.2017 | 23:45
Како је Динамо испустио 100.000.000 евра...?!
Загребачки Динамо познат је на фудбалском тржишту као клуб који је у последњеој деценији продао на десетине играча и зарадио силне милионе, због чега смо се често дивили менаџерским способностима Здравка Мамића, али умели су у прошлости и Модри да омаше када је бизнис у питању. 

Додуше, не ради се о продаји, већ о испуштеним играчима који су данас велики асови. О томе је за Спортске новости причао познати агент Енди Бара, а све трагом информације да је Севиља понудила 15.000.000 евра за младог крилног нападача Еибара Ивана Алеха. Тај момак изабран је протекле недеље у тим кола шпанске Примере и предвиђају му велику каријеру, а мало је фалило да заврши на Максимиру...

"Те 2013. године све смо били договорили, али кад смо дошли на завршни састанак у Максимир, рекли су нам да је процењено да Алехо ипак у том тренутку није играч за Динамо. Он је тада играо за младу екипу Атлетико Мадрида", прича Бара. 

Наводно, тада је за останак Алеха био само заменик спортског директора Марко Вукелић... Такође, овај менаџер доводио је у Динамо и Кеиту Балдеа, који данас поТрансфермаркту вреди 25.000.000 евра:

"И не само Балдеа! Нудио сам им данашњег штопера Атлетика Лукаса Ернандеза (21), којем је данас цена око 15.000.000, а пре њега и Саула Њигеза (23), централног везног играча мадридског клуба, који данас кошта 40.000.000". 

Онда следи логично питање: А како је то Бара успевао да дође до таквих играча?

"Тада су били млади, а прича је била иста као с Данијем Олмом (19-годишњи Шпанац који данас блиста у дресу Динама и проричу му велику будућност). Објаснио сам тада тим клинцима да ће пре добити шансу у Динаму. Нажалост, Динамо је одустајао. Једино су узели Олма, и то га је узео лично Здравко Мамић. Рекао је тада: Баш ме брига што ко мисли, пустите скаутинг, нека дође Олмо. Тако смо довели дечка у Загреб. Знате колико га је Динамо платио? Само 200.000 евра! Да се разумемо, ја нисам стручњак, али имам много људи који раде, скаутирају и могу да препоруче играче који од 17 или 18 година. Да Олмо тада није дошао у Динамо, данас би играо у Б екипи Барселоне, тренирао би с првим тимом и вероватно имао клаузулу 30-40 милиона евра. Како бих га данас довео у Динамо"?

Када се саберу све поменуте цифре, тржишне вредности данас, или понуде које су сигле за поменуте играче, долази се до фрапантнене бројке: Алал вера Мамићу и Динаму за све што су урадили (продали и зарадили) до сада, али само на овим момцима кроз шаке им се измигољило скоро па 100.000.000 евра. 

Иначе, само од 2010. до дана данашњег Динамо је на трансферима играча зарадио око 125.000.000 евра! 

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар