Серија "Сенке" одлазе са РТС-а

„Убице мог оца“ откупљене су за 900. 000 евра, а некадашњи лидер ДС-а папрено ће платити и права за Бјелогрлићеву серију.

Србија 18.12.2017 | 14:40
Серија "Сенке" одлазе са РТС-а
Након серије „Убице мога оца“, која је на велико изненађење гледалаца прешла на нови кабловски канал ТОП, а коју је, како је „Ало!“ ексклузивно писао, преузео Драган Ђилас, програм новог канала појачаће и хит серија „Сенке над Балканом“ редитеља Драгана Бјелогрлића.

Наиме, друга полусезона „Сенки над Балканом“ преселиће се са јавног сервиса за сада непознату суму, док је за прелазак „Убица мога оца“ плаћено невероватних 900.000 евра!

Будући да је Ђилас искористио сукоб између главног и одговорног уредника РТС-а Драгана Бујошевића и редитеља и сценаристе „Убица мога оца“ Предрага Гаге Антонијевића када је откупио права за истоимену серију, добро обавештен извор за „Ало!“ каже да Ђилас није штедео када је реч о цифри коју ће понудити и за “Сенке над Балканом”.

- Ђилас је „Убице“ откупио по цени од 900.000 евра, суми због које су сви остали запрепашћени. Он је знао у шта улаже и да ће му се то исплатити јер би његови рекламни спотови били пуштани у току серије која је већ постигла невероватно велику гледаност. Серија „Сенке над Балканом“ такође броји милионе гледалаца и очигледно је да су Драган Ђилас и оснивач кабловског оператера СББ Драган Шолак склопили договор за њен одлазак са РТС-а. Претпоследња девета епизода емитована је на РТС-у, али ће остатак прве сезоне серије Драгана Бјелогрлића гледаоци имати прилике ускоро да прате на каналу ТОП - објашњава за „Ало!“ извор упућен у читаву причу и додаје да Ђилас све ово ради због предстојеће кампање, с обзиром на то да је најавио да ће се поново кандидовати за градоначелника на локалним изборима у Београду.

- Пошто ће „Убице мог оца“ и „Сенке над Балканом“ сигурно имати велику гледаност и на кабловском каналу, с обзиром на то да ТОП канал припада мрежи СББ-а која има велику покривеност, он намерава да своје пропагандне спотове пушта управо током емитовања ових серија - закључује наш саговорник.

Када смо позвали продуцентску кућу „Кобра“ чији је оснивач Драган Бјелогрлић, рекли су нам да су у току преговори око наставка емитовања серије.

- Да ли ће серија прећи на кабловску телевизију или остаје на РТС-у заиста се још не зна. Још теку преговори и немамо коначну информацију - рекли су из продуцентске куће која реализује „Сенке над Балканом“ за „Ало!“.

Арсић: Ђилас би дао и девет милиона!

Поводом сазнања до којих је дошао наш лист, глумац Тихомир Арсић каже да овакве ствари никога не треба да чуде.

- Читав проблем је у јавном сервису који овакве серије пушта низ воду. Проблеми на РТС-у су огромни и чини се да су већи него када није било новца. Што се тиче Ђиласа, њему не би било много ни да је дао девет милиона за серију, јер он тај новац после рефундира од пореских обвезника. Ђилас увек има рачуницу и зна шта му се исплати. Само остаје да видимо колико ће пропагандних спотова пуштати у току серија - закључио је Арсић за „Ало!“.

(Ало)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

МОРАМ ПРИЗНАТИ

18.12.2017 13:56

ФАЛА БОГУ КАД СВАКО РЕЗИРА И ГЛУМИ КУДА ИДЕ НАСА КИНЕМАТОГРАФИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.12.2017 14:40

бар добри глумци имају посла висе него икад. Али назалост квалитета пуно нема гдје се снима 30 серија истовремено

Name

Бкл

18.12.2017 15:16

Банда мафијаско политицка

Name

РЕ

18.12.2017 16:47

Постали смо у свему дно дна једина наса слика су риалити. Имали и један филм или нека серија да нема сеxи сцена и скидања. Па гледају то и дјеца .Мада су моја вец пунољетна али опет ми буде неугодно кад ста приказују и само казу никад филма без сеxа.

Name

Марко Хиниц

18.12.2017 23:25

Да ли је могуце да це и сенке над балканом ускоро бити емитоване на топ тв хд каналу посто се прица да це сбб и ову серију да откупи то јест дјилас и да ли је могуце да је сбб толико јак па да узимају ртс и сенке над балканом