Одузете цигарете без маркица

Службеници Јединице граничне полиције Хум саопштили су да су спријечили незаконит промет 3. 990 кутија разних врста цигарета без акцизних маркица. Откривене су граничном контролом Аудија, бх. националних ознака, на подручју Фоче.

Босна и Херцеговина 18.12.2017 | 14:01
Одузете цигарете без маркица
Против држављанина Босне и Херцеговине М.С. (1983.), који је и власник возила, Тужилаштву БиХ биће достављен извјештај због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „недозвољен промет акцизних производа“, тржићне вриједности око 16.000 КМ.

У истом саопштењу се наводи да су службеници Јединице граничне полиције Бијељина открили фалсификовану возачку дозволу Аустрије коју је на увид дао С.Ј. (1976.) приликом изласка из БиХ на Међународном граничном прелазу Попови.

Држављанин Републике Србије контролисан је у ВW Поло, националних ознака Републике Хрватске. при уласку у БиХ .

Такође се наводи да је на МГП Рача контролом теретног моторног возила Даф, националних ознака Македоније, откривена и фалсификована возачка дозвола Републике Македоније коју је на увид дао Б.С. (1994.), држављанин Македоније.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дјело фалсификовања исправе, о догађају је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, према чијем су налогу возачке дозволе одузете. У току је даљњи рад на овим случајевима.

Службеници ЈГП Бијељина  због неиспуњавања услова нису дозволили улазак у БиХ шест држављана Народне Републике Кине. Контролисани су на МГП Рача, а у складу са законом о странцима, уручена су им рјешења о одбијању уласка у БиХ те су враћени у Републику Србију.

И службеници ЈГП Аеродром Тузла лишили су слободе Р.Б. (1981.), након што је граничним провјерама утврђено да је потражује Општински суд у Тузли због кривичног дјела „тешка крађа“. Држављанка БиХ била је на лету за Берлин. Предата је службеницима Одјељења судске полиције судова у Тузланском кантону.

Такође,  при уласку из БиХ на МГП Орашје лишен је слободе К.Т. (1988.) јер је установљено да га потражује Основни суд у Модричи због кривичног дјела „тешка крађа“. Приликом прегледа бх. држављанина службеници ЈГП Орашје нашли су мању количину марихуане.

Према наредби тужиоца Кантоналног тужилаштва Посавског кантона против К.Т. биће достављен извјештај због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „посједовање и омогућавање уживања опојних дрога“.

Ово лице је предато службеницима Судске полиције Добој, саопштено је из Гранићне полиције БиХ о контролама извршеним током викенда.

(БН)  

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

тата

18.12.2017 13:07

Удри по сиротињи.Шлепер може али пмв НЕ. Јад и туга.Само бијежи дијете из БиХ видиш да нема ни за хљеба.

ОДГОВОРИТЕ