2017. на нету - доминација тениса и изненађење на два точка!

Најпупуларнији интернет претраживач Гугл (Гоогле) објавио је листу најтраженијих спортских догађаја у 2017, а на њој доминира тенис.

Тенис 24.12.2017 | 21:30
2017. на нету - доминација тениса и изненађење на два точка!
На листи су махом глобална такмичења, а осим тениса заступљени су и фудбал, кошарка, бејзбол, амерички фудбал, бокс и за неке некочекивано бициклизам.

На десетом месту је УЕФА Лига шампиона која је ове године кулминирала финалом између Реал Мадрида и Јувентуса у Кардифу, где је заблистао Кристијано Роналдо са два гола.

На деветој позицији је НБА плеј-оф, иако је за разлику од ЛШ трајао мање од два месеца, а који је окончан трећим узастопним финалом између Голден Стејта и Кливленда, а које је припало Вориорсима.

Помало неочекивано испред ова два такмичења, а пре свега испред ЛШ, нашао се ФИФАКуп конфедерација у Русији. Такмичење више ревијалног карактера које претходни Мундијалу је освојила Немачка, у напетом финалу са Чилеом.

У години у којој је тениска сезона представљала својеврсни "дежа ви" (Деја ву), због шампионског повратка Роџера Федерера и Рафаела Надала, на седмој позицији се нашао последњи од четири тениска Гренд слема – УС Опен, који је у мушкој конкуренцији трећи пут у каријери освојио Шпанац, док је у женској виђено свеамеричко финале и победа Слоун Стивенс над Медисон Киз.

Позицију изнад је Аустралијан опен, који је најавио поменуту доминацију двојице ветерана, победом Федерера за 18. ГС круну, уз још једно америчко, штавише вилијамсовско финале код жена између сестара Серене и Венус, које је припало трудној млађој сестри.

Испред ова два ГС нашла се Светска серија, финале бејзбол МЛБ шампионата у којем су прву титулу у историји славили Хјустон Астроси, сломивши Лос Анђелес Доџерсе у седам мечева.

Највеће изненађење у мору ових планетарно доминантних спортова је четврта позиција највеће бициклистичке трке на свету – Тур д'Франса. После око 3.500 километара кроз Француску и Немачку, преко Алпа и Пиринеја, иако без иједне етапне победе, четврти пут у последњих пет година трофеј је подигао Британац Крис Фрум, који је у центру пажње и на крају године због оптужби за допинг.

На најнижем степенику "победничког постоља" нашла се "борба свих борби", дугоочекивани окршај светских шампиона у боксу и ултимејт фајту, дуел Флојд Мејведер – Конор Мекгрегор у Лас Вегасу. После десет рунди борбе која се испоставила као обичан маркетиншки трик победу је славио Мејведер, техничким нокаутом за скор 50-0 у каријери. Што је још важније, обојица су своје банковне рачуне увећала за неколико стотина милиона долара.

На другом месту нашао се већ годинама најгледанији спортски догађај света – Супербоул. Педесет прво издање финала НФЛ (амерички фудбал) је било једно од најбољих у историји овог спорта, у којем су Њу Ингланд Петриотси предвођени Томом Брејдијем преокренули дефицит од 25 поена против Алтанта Фалконса за пету титулу.

"Шампион" гугла 2017. године у свету спорта био је најпрестижнији тениску турнир Вимблдон. Није ни чудо с обзиром да је Роџер Федерер постао и званично бесмртан као први играч који је осам пута подигао шампионски трофеј на теренима Ол Ингланд Клаба. У женској конкуренцији другу титулу је освојила Шпањолка Гарбиње Мугуруса.

Најтраженији спортски догађаји на Гуглу у 2017. години:

1. Вимблдон (тенис)
2. Супербоул (амерички фудбал)
3. Мејведер – Мекгрегор (бокс)
4. Тур д'Франс (бициклизам)
5. Светска серија (бејзбол)
6. Аустралијан опен (тенис)
7. УС опен (тенис)
8. Куп конфедерација (фудбал)
9. НБА плеј-оф (кошаркаш)
10. Лига шампиона (фудбал)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар