Мрежа за богате и за сиромашне

У САД ће убудуће постојати интернет за богате и сиромашне - они који могу да плате више имаће бржи интернет и боље програме, а они који немају толико мораће да се задовоље споријим протоком података и слабијим могућностима софтвера.

Свијет 18.12.2017 | 12:44
Мрежа за богате и за сиромашне
Од првих дана интернета сви, и велики концерни и појединци, могли су да "сурфују" истом брзином.

Одлука америчке Комисије за савезне комуникације да убудуће количина уплате одређује брзину интернета подијелила је кориснике.

Америчка владајућа администрација и републиканци поздравили су укидање равноправности на интернету.

Одлука је задовољила велике америчке телекомуникационе концерне - попут "Америчког телефона и телеграфа" /АТ&Т/, те "Веризона" и "Комкаста".

Ријеч је о великим сумама новца од продаје и претплате на интернет садржаје.

Прије свега, битка се води између два гиганта: "Амазона" и "Гугла", али ту су "Епл" и "Мајкрософт".

Готово сваки од њих ствара властиту платформу за мултимедијалне садржаје и жели да дође до што више корисника.

Америчка администрација објашњава да "потпуна независност власника телекомуникационих мрежа, који су дужни да свима понуде исте услове преноса података, представља препреку за инвестиције и иновације мреже".

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

лаки

18.12.2017 12:14

Несретни американци. Па и на том пољу заостају за нама. Од кад то код нас перфектно функционисе. Повластени ( богати ) имају проток какав год позеле и у цему га год позеле а не само на Интернету. Сиротињи раји остаје и даље да клајка за њима како на Интернету тако и на свему осталом. Па то је бар видљиво и једним оком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црис

18.12.2017 12:34

Е сад да се ти "сиромасни" сложе и одрекну се интернета неко вријеме,услови би им се понудили и бољи него сад. Слога у народу све може да ријеши.

ОДГОВОРИТЕ