Видео: Српски имигрант трипл-даблом одушевио Амере!

Душан Махорчић има 19 година, са породицом је емигрирао у САД пре две године, а већ привлачи пажњу престижних америчких кошаркашких колеџа.

Кошарка 20.12.2017 | 19:30
Видео: Српски имигрант трипл-даблом одушевио Амере!
Момак из Београда је одмах по доласку у средњу школу Нотр Дејм Донса (Нотре Даме) показао велики потенцијал, а пажњу тренера поменутих колеџа је посебно привукао трипл-даблом у једном од последњих наступа.

Махорчић је висок 205 центиметара, игра на позицији крилног центра, а као и све кошаркаше са ових простора одликује га сјајна покретљивост.

Практично је сам донео Нотр Дејму победу над Кармелом 69:58 забележивши импресивних 34 поена уз 22 скока и десет блокада!

"Ако настави овако имаће 20 поена и десет скокова свако вече. Њему припадају све заслуге. Његова радна етика и мотивација чине овакве утакмице могућим", рекао је тренер Дејма Кевин Кленси.

"Душан је чудовиште на посту. Али не само да зна да игра ту, може да се "извуче" и на шут и због тога га је изузетно тешко чувати", нахвалио је младог Србина саиграч Ади Тагани.

У међувремену, млади Србин је више био концентрисан на скор свог тима (4-4) и победу над ривалом (6-3) него на свој импресиван учинак.

"Занимају ме само победе, не бројеви. Волим овај тим, углавном што су сви млади играчи веома талентовани. Ако наставимо да дајемо све од себе, многе ћемо изненадити", рекао је Махорчић.

Махорчићева породица је у августу 2015. емигрирала из Београда у Чикаго. Међутим, није му требало много времена да се прилагоди новој средини и култури.

То је било и очекивано с обзиром да су се Махорчићи преселили у САД највише због његовог кошаркашког талента и жеље да помоћу спорта упише неки амерички колеџ.



"Моја друга година је била веома тешка, највише због тога што сам знао тек неколико енглеских речи. Морао сам и да учим како се овде игра кошарка. Тамо у Европи то је више физичка игра. Овде се свира много више фаулова", рекао је Душан.

Колико је талентован и напредан показује чињеница да се прошле године као софмор (ученик друге године) изборио за место у ротацији поред петорице сениора.

Његова тренутно највећи адут је висина, нарастао је скоро 23 центиметра откако је пошао у средњу школу, а то користи и његов тренер.

"Његова глава и интуиција му говоре да иде на периметар, али га ми константно "гурамо" да више игра у рекету. Прешао је велики пут, ослањамо се на њега да буде путоказ за млађе момке", додао је тренер Кленси.

Скаути Кошаркашког савеза Србије морају да обрате пажњу на овог момка одмах. Својатају га и Црногорци, а према неким изворима има и држављанство Босне и Херцеговине.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар