''Орлићи'' побиједили Катар, честитке од Ћавија!

Млада фудбалска репрезентација савладала је Катар 2:1 (1:1) у пријатељској утакмици која је одиграна у Дохи.

Фудбал 18.12.2017 | 13:00
''Орлићи'' побиједили Катар, честитке од Ћавија!
Стрелци за Србију били су Игор Златановић у 17. и Ђорђе Денић у 81. минуту, док је Немања Вучић у 45. минуту постигао аутогол за домаћина.

Тријумф селекција коју је водио Горан Ђоровић додатно добија на значају јер је за домаћина играо тим до 23 година, а у екипи Србије било је неколико 18-годишњака који су дебитовали као што су Дејан Јовељић, Страхиња Бошњак, Страхиња Јовановић и Ранко Веселиновић.

Младим српским фудбалерима после меча честитали су чувени тренер Бора Милутиновић и легендарни фудбалер Барселоне Ћави Ернандес. тренутно члан катарског Ал Сада.

Изабраници Горана Ђоровића, међу којима је било и неколико играча рођених 1999. године, савладали су Катар резултатом 2:1 (1:1), погоцима Игора Златановића у 17. и Ђорђа Денића у 81. минуту.

Наша У-21 селекција почела је меч у саставу Остојић, Стевановић, Веселиновић, Ћаласан, Вучић, Мићин, Рачић, Аџић, Пантић, Пантовић, Златановић, а у наставку су заиграли Јеврић, Бошњак, Лутовац, Јовељић, С. Јовановић, Месаровић и Денић.

"Орлићи" су тиме ставили тачку на серију сјајних игара у 2017. години, с обзиром на то да су у квалификацијама за Европско првенство у Италији остварили максималан учинак - пет утакмица, пет победа.

У старијој селекцији дебитовали су У-18 играчи Страхиња Бошњак, Страхиња Јовановић, Дејан Јовељић и Ранко Веселиновић, а Јовановић је асистирао приликом постизања одлучујућег гола.

Утакмици су присуствовали председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза и спортски директор Горан Буњевчевић, а "орлићи" су се касније срели са легендарним тренером Бором Милутиновићем и шпанским асом Ћавијем Ернандезом, који игра за катарски Ал Сад.

Кокеза се састао са први човеком ФС Катара Хамадом Ал Танијем, који му је честитао на пласману Србије на Светско првенство у Русији и распитивао се о раду ФСС са млађим категоријама.

Српска делегација, у којој је уз председника Кокезу био и спортски директор Горан Буњевчевић, обишла је академије за развој младих талената, као и стадионе на којима ће се играти утакмице Мундијала 2022. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар