"Нисам луд, бићемо на повлачењу Кобијевог дреса!"

Тренер Голден Стејта Стив Кер најавио да његов тим неће бити у свлачионици када Лејкерси на полувремену меча буду указивали част легенди њиховог клуба.

Кошарка 18.12.2017 | 19:30
"Нисам луд, бићемо на повлачењу Кобијевог дреса!"
Лос Анђелес Лејкерси пре почетка сезоне најавили су да ће у ноћи између 18. и 19. децембра по средњеевропском времену, на полувремену меча са Голден Стејтом, приредити церемонију дизања под сводове дреса легенедарног Кобија Брајанта.

Тим из Лос Анђелеса одлучио је да повуче оба дреса у којима је Брајант наступао. Број осам на леђима носио је од дебија у Лејкерсима 1996. године, па све до сезоне 2005/06, пре него што је узео број 24, који је носио до краја две деценије дуге каријере коју је провео само у једном клубу.

Тренер Голден Стејта Стив Кер најавио је да ће његов тим остати на терену током церемоније која ће бити указана Брајанту.

"Велика је ствар видети како се повлачи дрес једног од највећих играча у историји кошарке и наравно да ћемо присуствовати тој церемонији. Сигурно их нећу одвести у свлачионицу да гледамо снимак првог полувремена утакмице. Играчи би ме гледали као да сам луд. На паркету ће се догађати нешто занимљиво и сигурно ћемо бити тамо", објаснио је Кер.

Коби Брајант завршио је каријеру 2016. године и освојио је пет шампионских титула. Он је најбољи стрелац Лејкерса у историји са 33.643 поена у регуларном делу сезоне и 5.640 поена у плеј-офу.

Легендарни кошаркаш је 18 пута изабран у "Ол стар" тим, два пута је био МВП великог финала НБА лиге и једном регуларног дела сезоне.

Током каријере, имао је просек од 25 поена по утакмици и трећи је на листи најбољих стрелаца у историји, после Карима Абдул-Џабара и Карла Мелоуна.

Лејкерси су до сада повукли дрес Карима Абдул-Џабара, Вилта Чемберлена и Шакила О'Нила.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар