Вучић сутра у Москви са Путином

Предсједник Србије Александар Вучић данас почиње тродневну посјету Русији током које ће разговарати са руским предсједником Владимиром Путином.

Србија 18.12.2017 | 08:17
Вучић сутра у Москви са Путином
Састанак са Путином, Вучић је означио као велики и важан.

Теме разговора званично нису најављене, а после испоруке шест МИГ-ова, једино је извјесно да ће даље унапређење војне сарадње биће високо на агенди разговора двојице предсједника.

Вучић је, током недавне посјете руског министра одбране Сергеја Шојгуа Србији, исказао интересовање за системе Бук-2 (један од најмодернијих ракетних система средњег домета) и Панцир (ракете земља-ваздух средњег и кратког домета), па медији сугеришу да би и то могло да буде део њихових разговора. 

Унапређење привредне сарадње ће такође бити једна од изузетно важних тема, посебно енергетика и у оквиру тога перспективе за укључивање Србије у пројекат Турски ток, као и снабдијевање гасом. 

Вучић је у интервјуу за руску агенцију Тас с почетком децембра рекао да су за Србију односи са Русијом приоритет не само због прошлости, већ и због будућности. 

До посете долази у тренутку када се, како је сам недавно рекао, на земљу врше притисци због њених веза и односа са Русијом. Посљедњих мјесеци несумњиво је појачан тај притисак а од Србије се, како се то обично каже, тражи да не сједи на двије столице. 

Вучић је више пута поновио да сједи на српској столици, да је Србија јасно опредијељена за ЕУ, али и за сарадњу са Русијом. Поновио је и да Србија санкције Русији никада неће увести. 

Према речима шефа српске дипломатије Ивице Дачића, очекује се да током посјете српске делегације буде потписано неколико нових споразума са Русијом и да буду договорени економски пројекти и инвестиције за наредну годину. 

Већ данас предсједник Србије посјетиће Научно-технолошки парк, а затим ће уручити постхумно додељен бившем амбасадору Русије у УН Виталију Чуркину, великом пријатељу Србије. 

У делегацији коју предводи предсједник Вучић биће и министар одбране Александар Вулин, министар привреде Горан Кнежевић и министар за технолошке иновације Ненад Поповић. 

Претходно Вучић и Путин су у Кремљу разговарали у марту када је Вучић још обављао функцију предсједника Владе.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Борац рс

18.12.2017 08:37

НИЈЕ МОГУЦЕ ДА ЦЕ ПУТОВАТИ БЕЗ ДОДИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спасе

18.12.2017 08:55

Додик баја је договорио тај састанак вуцка и путина боље би било обадвојици да се мане путина и окрену онима који им стварно могу помоци. ције кредите и помоц узимају или западне или руске. они само опљацкани новац носе у као браца карици мисковиц и други назалост и путин је као они нек виде како им народи зиве док.

Name

Опет ја

18.12.2017 09:03

Тебе је изгледа чика Додо добро исхандрио. Свуда ти се привиђа. И нека је, заслужио си.

Name

Дон Кихот

18.12.2017 08:42

И овај обећава србима као и Баја у РС..лажу ли га лажу ...и перу паре, а паметни у п...м..., све знају и умију , а незна слину прогутат .... Тако нам и треба, шта је остало и гдјесу фигуре српског народа или нам опет треба неки други Тито, једино они с нама знају....

ОДГОВОРИТЕ