Осам мртвих у нападу на цркву

Експлозија се догодила у подне по локалном времену, у тренутку када је око 400 вјерника присуствовао недјељној молитви у цркви, јављају локални медији.

Свијет 17.12.2017 | 17:27
Осам мртвих у нападу на цркву
Најмање осам особа је погинуло, а 44 је повријеђено у самоубилачком нападу на цркву у југозападном пакистанском граду Qуетта, саопштили су званичници, преноси Анадолу Агенцy (АА).

Експлозија се догодила у подне по локалном времену, у тренутку када је око 400 вјерника присуствовао недјељној молитви у цркви, јављају локални медији.

Међу 44 повријеђених, девет је у критичном стању, саопштио је гласноговорник болнице у главном граду провинције Балоцхистан.

Из полиција су навели да се напад догодио када је четворо наоружаних нападача упало у цркву, од којих се један разнио на улазу, а други је убијен у окршају са снагама сигурности.

Двоје је побјегло, а још увијек траје полицијска потјера за њима.

Напад је оштро осудио пакистански премијер Схахид Кхаqан Аббаси, наводећи да "терористи увијек циљају невине".

"Терористи немају религију и нећемо им допустити да наруше наш мир и наше вриједности. Они ће се суочити с потпуном моћи државе", наводи се у саопштењу пакистанског премијера.

Сарфраз Бугти, министар унутрашњих послова Балоцхистана, похвалио је полицијске напоре и рад снага сбезбједности због, како је навео, правовременог реаговања и спашавања на стотине грађана који су остали у цркви. 

"Не дај Боже да су терористи успјели у својим намјерама, више од 400 драгоцјених живота би било угрожено", написао је Бугти на свом Тwиттер налогу.

У двоструком самоубилачком бомбашком нападу 2013. године на цркву у сјеверозападном граду Песхаwару погинуло је 127 особа, а више од 250 је повријеђено.

Ријеч је о најсмртоноснијем нападу на пакистанску католичку заједницу у модерној историји те земље.

Коментари / 0

Оставите коментар