442 каже: Најбољи је Меси, у топ 10 и Модрић!

Кристијано Роналдо је недавно проглашен најбољим играчем 2017. године, освојио је пету Златну лопту, али не и признање свих.

Фудбал 18.12.2017 | 19:00
442 каже: Најбољи је Меси, у топ 10 и Модрић!
Портал "ФоурФоурТwо" износи разлоге због којих је Аргентинац Лионел Меси најбољи играч 2017. године у њиховом избору.

Меси је дао највише лигашких голова током текуће године, 39, пет више од било кога другог из "лига петице". Уз то је имао и десет асистенција.

Међутим, резултати Барселоне пре лета му не иду у прилог. Порази у Лиги шампиона и Реалова европска титула нису ишли у прилог Аргентинцу. 

Треба се сетити да је током пролећа Нејмар још увек био део моћног "МСН" пакета у нападу Барселоне који се према оцени "442" свео само на Месија након одласка Бразилца у Пари Сен Жермен. 

Барса је током лета била на удару критика, појачања нису била довођена, од Кутиња из Ливерпула није било ништа, а скупи Дембеле се није показао као јака утешна награда за одлазећег Нејмара. 

Све то је водило проблемима каталонског клуба који се окренуо Аргентинцу. Меси је узвратио са 17 голова до сада, Валверде у промењеној формацији игра добро и са 4-4-2, па и у ситуацијама када Меси игра иза Суареса. 

Роналдо током читаве јесени у ЛаЛиги испаљује "ћорке" па други део године говори у прилог аргентинског фудбалера који је одвео своју репрезентацију и на Мундијал у Русији. 

Португалац је у избору "442" на другом месту, трећи је Нејмар, четврти Роберт Левандовски, пети је Де Брејне, а првих десет употпуњују Модрић, Канте, Обамејанг, Агуеро и Кавани.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар