Наполи користи српску свађу у Торину!

Адеме, дођи! Маурисио Сари жели српског репрезентативца.  Рамадани код Де Лаурентиса, Љајић у Напуљу у замену за Милика или Ђакеринија? Разматрају се опције.

Фудбал 18.12.2017 | 15:00
Наполи користи српску свађу у Торину!
Са севера на југ Италије!

Адем Љајић (26) изненада је постао "мета" Наполија током зимског прелазног рока пошто Маурисио Сари жели да искористи свађу српског репрезентативца и српског тренера Синише Михајловића, а истовремено да појача и освежи напад који игра практично без предаха.

Првобитно се као интересант за Љајића помињао Милан, али Наполи је конкретнији пошто италијански медији пишу да су они спремни да позајме Љајића на шест месеци, а да у супротном смеру у Торино пошаљу Емануела Ђакеринија или Аркадијуша Милика, играче који не играју на нивоу који је Сари очекивао, првенствено због повреда.

Наполи практично читаве сезоне игра са Инсињеом, Каљехоном и Мертенсом у нападу, а Сари сматра да би Љајић, са својим фудбалским карактеристикама, могао добро да их одмени.

Српски фудбалер игра веома добро ове сезоне и у Серији А је забележио три гола и пет асистенција, али је недавно ушао у (нови) сукоб са Михајловић пошто су се посвађали због Љајићевог "понашања на тренингу", што је за српског тренера било недопустивио и послао га је на "трибине".

Да ли ће се њихова сарадња овде завршити, тешко је у овом тренутку ишта тврдити, али видећемо да ли ће Љајића привући опција да се бори за титулу са Наполијем који дуго није био овако опасан.

Рамадани код Де Лаурентиса, Љајић у Напуљу у замену за Милика или Ђакеринија? Разматрају се опције.

Синиша Михајловић се још нада да ће у Адему Љајићу прорадити инат и да ће се вратити у тим гуран жељом да покаже да није било до њега, али медији су српског репрезентативца већ прецтали из Ториновог бројног стања, па се данас углавном баве начинима који би отворили пут растанку прихватљивом за обе стране.

У причи је Наполи, а Фали Рамадани, Љајићев менаџер, наводно је пред председника Аурелија Де Лаурентиса изнео занимљив предлог како да одобровољи колегу из Торина Урбана Каира. На сцену ступају Еманеуеле Ђакерини и Аркадијуш Милик. Рамаданијева идеја је да Наполи једног од њих двојице (Пољак се у фебруару враћа на терен) пошаље на шестомесечну позајмицу у Торино како би се смањила штета у случају Љајићевог одласка.

Новац приде наравно. Каиро није расположен да изгуби ни цент на 26-годишњем офанзивном везном. Платио га је 9.000.000 евра и понуде испод тога неће ни узимати у разматрање. Мада можда неће ни имати много избора ако се Михајловић не предомисли. А ни он није сасвим затворио врата помирењу.

"Играчима са м…а, а он је један такав, у оваквим ситуацијама реагују, заборављају на бес и покушавају да на терену буду играчи одлуке", позива Михајловић да негативну енергију преточи у позитивну реакцију.

Биће у конкуренцији. Не зна се још да ли у првом тиму за вечерашњи окршај баш са Наполитанцима. А да ли ће од јануара бити њихов, то ће показати прелазни рок. Можда и вечерашња утакмица нешто наговести.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

РСС

18.12.2017 14:58

Адем Љајић, Србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњо

18.12.2017 15:55

Вјероватно како су и Озил и Кедира Нијемци.

ОДГОВОРИТЕ