Нереди на дербију: Петорици притвор

Страни држављани ухапшени након сукоба на дербију на саслушању у Вишем јавном тужилаштву бранили су се ћутањем. Петорици је одређен притвор, потврђено је за Б92.

Србија 16.12.2017 | 07:09
Нереди на дербију: Петорици притвор
Притвор од 30 дана одређен је петорици која су раније саслушани - М.С, Т.Д, Б.Х, П.Ј. и М.И.Р. - док се шести и даље налази у болници.

Сви се терете за насилничко понашање на спортској приредби, а притвор им је одређен због кривичног дјела, запријећене казне, могућности бјекства и узнемирења јавности.

Осумњичени су потом пребачени у Окружни затвор у Београду. 

Из Тужилаштва су раније саопштили да су се током саслушања сви осумњичени бранили ћутањем. 

Убрзо након почетка 156. вјечитог дербија између Партизана и Црвене звезде на стадиону ЈНА дошло је до великих сукоба на јужној трибини на којој су Партизанови навијачи. Сукоб је трајао готово 15-ак минута, а након тога на атлетску стазу је избачена група момака са бројним ранама и скинутих до појаса, а међу којима је било и потпуно голих.

За то дјело су предвиђене казне од шест мјесеци до пет година у основном облику, а до 12 година у најтежем облику, који прописује казне за коловође групе која врши насиље.

Због чега је дошло до сукоба и ко је све у њему учествовао и даље није познато. Званичних информација и даље нема, а једна од теорија јесте да је до инцидента дошло у оквиру "борбе за превласт" на јужној трибини, гдје су сукобљене две групе тзв. навијача црно-бијелих. У прилог тој тези иде и чињеница да се у групи "исцепаних" хулигана види једна особа са каишем на ком се налази грб навијачке групе Партизана "Јужни фронт".

Поједини београдски медији у данашњим издањима наводе и да је хаос на "вечитом дербију" изазван у режији "страних агената", позивајући се на "неименоване изворе" и "доброобавештене изворе".

Позивајући се на такве изворе, медији су писали да су страни држављани добили по 10.000 евра да изазову сукоб, као и да је друга страна имала плаћенике међу својим редовима уз помоћ којих су успјели да се одбране.

У сукобима навијача или у инцидентима око стадиона животе је до сада изгубило више људи, а међу њима су Аца Радовић, Бојан Мајић, Петар Седлак, Дејан Димитријевић, Брис Татон, Иван Перовић, Александар Јаћимовић...

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рођо

16.12.2017 07:27

Биће им тамо мало незгодно док им се вазелин не пошаље, имаће прилику да се лично увјере зашто Хрватице често долазе у Београд

ОДГОВОРИТЕ