Чиста носталгија... Какав тим!

И Мирослав Ђукић у њему. . . !

Фудбал 16.12.2017 | 23:45
Чиста носталгија... Какав тим!
Читаоци Марке изабрали су најбољи тим у историји Валесније, а у њему је своје место пронашао и наш Мирослав Ђукић. Због "гужве" у централном делу одбране, тренер Партизана пребачен је на позицију десног бека, а друштво у задњој линији праве му легендарни играчи попут Бенита Карбонеа, Карлоса Марчене и Роберта Ајале.

Као по обичају, овакви избори имају доста мањкавости, јер путем интернета углавном гласа млађа популација, па су тако неки стари, велики асови попут Пучадеса, Фернанда, Едмунда Суареза или страшног Бразилца Валда Маћада - и даље најбољег стрелца у историји клуба - изостављени. Валенсија је клуб с дугом традицијом, са шест титула првака у својим витринама, четири европска трофеја (Куп УЕФА, Куп победника купова, два Суперкупа Европе) и два финала Лиге шампиона, међутим, у идеалном тиму свих времена место је пронашао само један фудбалер ван оног чувеног тима с почетка века...   

Иза већ поменуте четворке у одбрани налази се, разуме се, Сантијаго Кањизарес. Као два централна везна играча највише гласова добили су Рубен Бараха и Давид Албелда, док по крилима "дејствују" Давид Силва и Гаизка Мендијета. 

Дилеме нема, у једно место у навали резервисано је за Давида Виљу, а друго је апсолутно заслужено себи приграбио једини из старије гарде - Марио Кемпес.

За најбољег тренера проглашен је Рафа Бенитез...

Тренер Партизана је играо за "Слепе мишеве" 1997-2003. године и са Валенсијом освојио титулу првака Шпаније 2002, Куп краља и Суперкуп Шпаније 1999, те био финалиста Лиге шампиона у две узастопне сезоне 2000. и 2001.

Идеалну поставу Валенсије чине: Сантјаго Кањизарес – Амадео Карбони, Карлос Марчена, Роберто Ајала, Мирослав Ђукић – Давид Силва, Рубен Бараха, Давид Албелда, Гаиска Мендијета – Давид Виља, Марио Кемпес. 

Резерве су голман Дијего Алвес, дефанзивци Жослен Англома и Рикардо Аријас, везисти Пабло Аимар и Висенте, а у нападу Клаудио "Пиохо" Лопес и Предраг Мијатовић, стрелац 34 гола у последњој од три сезоне на Местаљи, пре селидбе у Реал Мадрид. 

Тренер ове "екипе" је Рафаел Бенитес, који је са Валенсијом освојио две титуле у Примери 2002. и 2004. те Куп УЕФА исте године. 

Мендијета је приликом преласка из Валенсије у Лацио постао најскупљи шпански фудбалер свих времена, док су Виља и Кемпес постигли 129, односно 130 голова у различитим ерама.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Местаља

16.12.2017 22:47

Нема Цлаудиа Лопеза а био је топ 90их

ОДГОВОРИТЕ