Стојковић: Нећу сукоб с Партизаном!

"Надам се да ће људи разумети шта хоћу да кажем", остао је Владимир Стојковић (34) при ставу да би требало да оде из Хумске.

Фудбал 16.12.2017 | 22:00
Стојковић: Нећу сукоб с Партизаном!
Рекао је да жели да иде након што је изборено пролеће у Европи. Поновио је исто и када је полусезона завршена.

Иако је спортски директор Партизана, Ивица Илиев (38), најавио да ће Владимир Стојковић (34) бити у тиму и у 2018. години, репрезентативни голман у интервјуу за "Блиц" најавио је да то, ипак, неће бити случај.

"Имам неку своју филозогију, а то је, да будем искрен, да не бих да улазим у сукоб са Партизаном, да се свађам. А, не бих ни да узимам паре од свог клуба. Душа би ме болела да сада кажем Партизану ово или оно", рекао је Стојковић у интервјуу за "Блиц" и додао:

"Вероватно и Партизан има неких морања око довођења играча и свакако не бих желео да се икада помене да сам Партизану тражио паре".

Суштина да је да у 35. години власник 136 наступа и 72 сачуване мреже у дресу Партизана жели још једном да се отисне у иностранство и настави каријеру под, како очекује, знатно бољим условима од оних које има у Хумској.

"Не, ради се о томе да немам срца да тражим новац, да будем неко ко зарађује огромну суму у Партизану, а немам више ни 19 година да останем још пет или више сезона ту. Надам се да ће људи разумети шта желим да кажем…", надовезао се Стојковић.

Иначе, претходних дана могло је да се чује и да Партизан, који се често мучио са избором голмана у периоду између два Стојковићева боравка у Хумској, планира ветерану да понуди трогодишњи уговор чиме би он, де факто, завршио каријеру у црно-белим бојама али делује из његових изјава да би он другим путем…

Стојковић је рођен 28. јула 1983. у Лозници, из које је рано отишао у Београд у Омладинску школу Црвене звезде. Након што је дебитовао за први тим црвено-белих још 2001. године, Стојковић је провео једно време на позајмици у Леотару, па прешао у Земун из ког га је Црвена звезда вратила 2005. године.

Већ наредног лета потписао је за француски Нант за 2,5 милиона евра и од тада до данас бранио за Витесе, Спортинг, Хетафе, Виган, Партизан, Ерготелис, Макаби Хаифу, Нотингем Форест и поново Партизан.

За репрезентацију Србије забележио је 78 наступа.

Лист "Ало!" у броју од петка доноси такође причу са Стојковићем, али на тему чувања фудбалера Црвене звезде од кише тврдих предмета која је полетела према њима у тренуцима када су напуштали терен у Хумској у среду увече по завршетку 156. "вечитог дербија".

'Гробари' су увек поштовали правило да не нападају противничке играче. ОК, када адреналин проради, догоди се да ка терену полете неки предмети. Да тако кажем, ми играчи смо ту да се бијемо са противничком фудбалерима, а навијачи са навијачима", рекао је Стојковић, који је у сезони 2005/06 забележио 26 наступа за Црвену звезду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар