Драган Тодорић = КК Партизан...

Револуција – тако се може описати одлука КК Партизан да после 35 година Драган Тодорић више нема званичну функцију у клубу.

Кошарка 16.12.2017 | 22:15
Драган Тодорић = КК Партизан...
Тодорић је непревазиђена личност у свету кошарке јер је учествовао у освајању свих 45 трофеја у историји клуба из Хумске 1!

Дошао је међу црно-беле као играч 1972. године, када је био близу дреса највећег ривала Црвене звезде, играо до 1983, а онда се након две сезоне када је отишао у играчку пензију вратио у Хумску као функционер.

У протеклих 35 година био је члан маркетинга, помоћни тренер, секретар, генерални секретар и најдуже спортски директор. Од 14. децембра 2017. је "саветник" председника Остоје Мијаиловића. 

Као играч је био део генерације са Драженом Далипагићем и Драганом Кићановићем, предвођене са клупе легендама југословенске кошарке Ранком Жеравицом и Александром Николићем која је од црно-белих направила кошаркашку силу.

Одиграо је 363 званичне утакмице за клуб по чему је шести свих времена, освојио је по три титуле шампиона Југославије, један Куп, те два Купа Радивоја Кораћа (тадашње престижно европско такмичење).

Потом је био део администрације која је "створила" Влада Дивца и Жарка Паспаља, те изнедрила бесмртну генерацију са Александром Ђорђевићем и Предрагом Данилкоја је 1992. године постала првак Европе, а потом успешно одржавао клуб у европском крему у ери Душка Вујошевића. Могло би се рећи да је био једини који је смео да "подвикне" овом ауторитативном тренеру.

Ко год дође на место Драгана Тодорића, а спекулише се да би то могао бити бивши репрезентативац Никола Лончар, испред себе ће имати можда дивовски задатак да оправда част која му је указана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар