Звезда спустила завесу на 2017. годину: Ово су најбољи...

Црвено-бели се свечаношћу у хотелу "Хајат" опростили од 2017. године и изабрали најбоље појединце, најлепши гол. . .  Црвено-бело вече: Боаћи најбољи, Канги гол године! Црвена звезда свечано је обележила успешну 2017. годину и изабрала најбоље појединце.  Звездина 2017. година и четири испуњена циља - резултат, финансијска стабилизација, развој омладинске школе и инфраструктура.  На свечаности је за Звездиног играча године проглашен Ричмонд Боаћи, за најлепсаи гол изабран је погодак Гелора Канге против Краснодара, а специјално признање добио је капитен Мичел Доналд за 100 утакмица у црвено-белом дресу.

Фудбал 15.12.2017 | 09:00
Звезда спустила завесу на 2017. годину: Ово су најбољи...
Прво место у Суперлиги и изборено учешће у шеснаестини финала Лиге Европе, резултати су за понос свих у Црвеној звезди.

После шест месеци јаког темпа и великог броја утакмица, екипа Владана Милојевића отишла је на заслужен зимски одмор. Ипак, пре него што се "растрче" свако на своју страну, играчи, чланови стручног штаба и клупског руководства, још једном су се окупили у четвртак увече у хотелу Хајат.

Клуб је организовао свечаност названу "Црвено-бело вече", током које су проглашени најбољи појединци у 2017, изабран најлепши гол године на измаку...

Ево и свих голова који су били у конкуренцији:



Голом полусезоне проглашен је погодак Гелора Канге у мечу квалификација за Лигу Европе против Краснодара, а почасти као најбољем играчу у претходних шест месеци припале суРичмонду Боаћију.

Треба истаћи да је центарфор црвено-белих за најбољег изабран у анкети првотимаца, дакле оних са којима је свакодневно делио свлачионицу, што том признању свакако даје додатну тежину.

ОСТАЛЕ НАГРАДЕ

Најбољи омладинац: Дејан Јовељић
Најбољи кадет: Страхиња Ераковић
Најбољи млађи кадет: Илија Бабић
Најбољи пионир: Матеја Бачанин
Најбољи млађи пионир: Марко Лазетић

Највећи аплауз добио је тренер Владан Милојевић, који је рекао да је сањао да води први тим Црвене звезде.

"Све заслуге за ове резултате припадају мојим играчима. Ја сам уживао и надам се да ћу и даље да уживам. Чека нас велики посао, следе припреме и ко преживи причаће. Мислим да ће све да буде како треба. Ово је почетак враћања Звезде на прави колосек", рекао је Милојевић присутнима на свечаности.

Генерални директор клуба Звездан Терзић захвалио је присутнима, а посебно играчима и стручном штабу на фантастичним резултатима.

"Остварили смо фантастичне резултате који ће бити путоказ за амбиције које имамо у 2018. години. Остварили смо фантастичан резултат и после 25 година играћемо пролеће у Европи и годину завршили са девет бодова предности у првенству", рекао је Терзић окупљенима.

Председник Звезде Светозар Мијаиловић пожелео је срећу и "сузе радоснице".

"Звезда је на прагу нечега што је красило у историји. Ово је била Звездина јесен. Ова енергија је равна оној коју смо имали 1991. године", рекао је Мијаиловић.

Спортски директор Митар Мркела је истакао да ће Звезда "на пролеће сигурно бити јача него јесенас".

Присутни на свечаности у београдском хотелу Хајат били су фудбалери, стручни штаб, руководство, бројне легенде клуба и гости.

Звездина звезда Драган Џајић је рекао да нико није очекивао овакве резултате, за које је навео да су још већа обавеза.

"Сви у овој генерацији су одлични, од првог до последњег", рекао је Џајић.

Црвена звезда је полусезону завршила на првом месту у српском првенству са девет бодова више од другопласираног тима, играће четвртфинале Купа, као и шеснаестину финала Лиге Европа где ће јој противник бити ЦСКА Москва.

Пре свечаности, на стадиону Рајко Митић одржана је седница Управног одбора, а чланови најужег клупског руководства одали су признање играчима, стручном штабу и менаџменту на оствареним резултатима у текућој сезони.

"Такође, констатовано је да је оперативни део клуба урадио много позитивних ствари на финасијској стабилизацији и инфраструктури клуба, односно стадиона, што је нарочито важно за будућност Црвене звезде у сваком смислу.

На крају је Управни одбор изразио захвалност свим звездашима који су несебичном подршком помогли да клуб оствари успехе који су до пре само шест месеци били незамисливи", наводи се у саопштењу.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар