Саопштење из Хрватске...

У тучи на дербију учествовала четири хрватска држављанина! У саопштењу се каже да "двојица хрватских држављана нису затражила лекарску помоћ, један је затразио те је у међувремену отпуштен из болнице, док се један хрватски држављанин налази на неурохирургији Војно-медицинске академије у Београду.  У тучи учествовали Сплићани, нема поступка?! Министарство спољних и европских послова Хрватске саопштило је данас да су четворица Сплићана учествовали у сукобима на стадиону Партизана током фудбалског 156. "вјечитог" дербија Партизана и Црвене звезде.

Фудбал 14.12.2017 | 21:00
Саопштење из Хрватске...
Министарство спољних и европских послова Хрватске саопштило је данас да су, према добијеним информацијама надлежних служби Србије, четворица хрватских држављана учествовала у тучи навијача у среду, на 156. дербију између Партизана и Црвене звезде.

Против њих није спроведен никакав полицијски поступак, наводи се у одговору службе за односе с јавношћу хрватског Министарства у одговору на упит агенције Хина о синоћњем инциденту.

У саопштењу се каже да "двојица хрватских држављана нису затражила лекарску помоћ, један је затразио те је у међувремену отпуштен из болнице, док се један хрватски држављанин налази на неурохирургији Војно-медицинске академије у Београду".

Ниједна од тих особа, наводи Хина, није затражила конзуларну помоћ Амбасаде Хрватске у Београду.

"Амбасада Републике Хрватске у Београду у сталном је контакту с надлежним телима Републике Србије, а Министарство спољних и европских послова ће, у складу са својим овлашћењима и могућностима, те уколико хрватски држављани то и затраже, пружити сву потребну конзуларну помоћ у циљу заштите хрватских држављана", закључује се у саопштењу.

Званична потврда из Хрватске о умијешаности хрватских држављана у тучу на стадиону Партизана током "вјечитог дербија"!

Након што је МУП Србије данас пријеподне саопштио да је у сукобима на стадиону Партизана повријеђено више особа "међу којима и иностраних држављана", из Хрватске су стигле вијести да је у тучи учествовало и неколико особа из Сплита.

Потом је и ТВ Партизан објавио да су у тучи на јужној трибини стадиона Партизана учествовали и "чланови кик-бокс клуба из Сплита које је неко унајмио да направе хаос".

На то се надовезало и саопштење Гробара који су на једној Фацебоок страници објавили и личну карту једног од учесника туче, а који је из Хрватске.

Званична информација, односно потврда да хрватски држављани заиста јесу учествовали у тучи стигла је вечерас из Загреба. Од Министарства спољних послова Хрватске.

"Према добијеним информацијама надлежних служби Републике Србије, четворица хрватских држављана су у сриједу, 13. децембра 2017. године,учествовали у тучи током фудбалске утакмице Партизана и Црвене звезде, а против њих није поведен никакав полицијски поступак", наводи се у одговору службе за односе са јавношћу Министарства спољних и европских послова на упит агенције Хина.

У саопштењу је наведено да "двојица хрватских држављана нису затражила љекарску помоћ, један је затражио те је у међувремену отпуштен из болнице, док се један хрватски држављанин налази на неурохирургији Војно медицинске академије у Београду".

Ниједна од споменутих особа није затражила конзуларну помоћ Хрватске у Београду, а хрватска амбасада у Београду у сталном је контакту са надлежним телима Републике Србије, додаје се у саопштењу.

"Министарство спољних послова Хрватске у складу са својим овлашћењима и могућностима, уколико хрватски држављани то и затраже, пружиће сву потребну конзуларну помоћ у циљу њихове заштите", додаје се у саопштењу.

Београдски медији данас су објавили да су се међу 26 ухваћених особа након туче током синоћње утакмице Партизана и Црвене звезде нашла шесторица хрватских држављана.

У масовној тучи на јужној трибини стадиона Партизана током првог полувремена утакмице повријеђено је више особа, након чега је у пратњи јаких полицјских снага једна група гола до појаса изведена са стадиона.

Према саопштењу Министарства унутрашњих послова Србије, полиција је предузела све мјере како би "утврдила све околности догађаја", а након идентификовања особа које су учествовале у тучи, по налогу надлежног тужиоца биће подигнуте одговарајуће кривичне или прекршајне пријаве.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БОБА

14.12.2017 20:30

ПА ТО СУ ТИ КОЈИ СУ ИЗБЈЕГЛИ ИЗ ХРВАТСКЕ ИМАЈУ И ХРВАТСКО И ДРЖАВЉАНСТВО СРБИЈЕ.ХАОСИ НАМ СЕ ДЕШАВАЈУ НА СВИМ НИВОЈИМА РАСПАЛЕ НАМ ЈУГЕ.

ОДГОВОРИТЕ