Саво: Хулигани су очигледно јачи од државе!

Потпредседник Фудбалског савеза Србије Саво Милошевић разочаран је новим хулиганским испадима на српским стадионима.

Фудбал 14.12.2017 | 18:30
Саво: Хулигани су очигледно јачи од државе!
Хулигани су опет бацили у сенку фудбал, овај пут на 156. "вечитом" дербију између Партизана и Црвене звезде у Хумској 1.

"По ко зна који пут се понавља да имамо главне судионике ван терена, што је јако ружно и угрожава наш фудал. Поново смо послали лошу слику у свет која је јако ружна и сви светски медији и опет причају о негативним стварима када је наш фудбал. У овој ситуацији шаљемо не само ружну слику фудбала већ и комплетну целе државе, што нам никако не треба. Већ имамо негативан статус негативан статус у европским и светским медијима и овакве ствари сигурно неће помоћи. Не знам шта да кажем, које су то речи имале било какву тежину, безброј пута смо покушавали, упућивали апеле и ми из фудбалског савеза, међутим, очигледно је да то не функционишеи да то ишта значи", рекао је Милошевић за ТВ О2.

У среду су се у Хумској међусобно тукли навијачи Партизана, у борби за превласт на јужној трибини.

"Немогуће је речима описати оно што смо видели. Такве сцене смо виђали у ратним зонама, непојмиво ми је да људи исте нације и припадници исте државе и вере да могу толико да мрзе једне друге и да то на тај начин испољавају. Занима ме који су то разлози? Превласт на трибинама? Заиста поражавајуће", додао је бивши играч Партизана и некадашњи репрезентативац.

Србија већ годинама има огромне проблеме са насиљем на спортским теренима, које никако не успева да искорени.

"Мислио сам да може, сада више не знам шта да мислим, али они су очигледно јачи и од државе и од свих могућих институација који се боре против насиљем на спортским теренима. Али и ту грешимо. Насиље је насиље, без обзира где се налази и мора се тако и третирати. Зашто се насиље на фудбалским теренима разликује од насиља на улици. Ја ако ударим оног човека бићу ухапшен и процесуиран, неће ми бити опроштено. Да ли се насиље дешава на утакмици, на улици или испред школе оно је исто. Насиље је насиље", закључио је Милошевић.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лакрдија

14.12.2017 18:39

СрБска посла...

ОДГОВОРИТЕ