Видео - "Вјечити" са "креча": Партизан - Звезда 9:8!

Кључни детаљ 156. дербија био је пенал из којег је Партизан повео против Црвене звезде, први који је досуђен црно-белима против највећег ривала од 1995. године.

Фудбал 14.12.2017 | 15:15
Видео - "Вјечити" са "креча": Партизан - Звезда 9:8!
Био је то девети пенал за Партизан ове сезоне у Суперлиги, док је Звезди досуђено осам, а играчи београдских великана су промашили по један.

Први који је досуђен црвено-белима није искористио Александар Пешић против Чукаричког, али се исправио одмах из одбитка, док је за црно-беле неуспешан био Тошић у Чачку у самој завршници меча.

За разлику од многих, последњи који је направио Вујадин Савић над Огњеном Ожеговићем није био споран, што је потврдио и штопер Звезде, као и изостанак протеста челника клуба који су уочи дербија били незадовољни избором Милорада Мажића за главног судију меча.

"Криво ми је што сам га ја направио после 22 године. Рекао сам да је био чист као суза и чим Мажић суди мислим да је тако како он досуди", рекао је Савић.



Преосталих осам пенала за Партизан у Суперлиги ове јесени: Вождовац 1:3 (Ђурђевић), Радник 2:0 (Сума, Тошић), Борац 2:1 (Тошић промашио), Бачка 3:1 (Јевтовић), Земун 3:1 (Јевтовић), Мачва 3:1 (Илић), Напредак 1:2 (Јевтовић).



Свих осам пенала за Звезду у СЛ ове јесени: Чукарички 3:0 (Пешић промашио), Радник 5:0 (Боаћи), Спартак 1:0 (Боаћи), Раднички 4:0 (Пешић), Рад 6:1 (Боаћи), Чукарички 2:1 (Боаћи), Радник 5:0 (Јовичић), Бачка 2:2 (Боаћи).



Осим по осам пенала у Суперлиги, "вечити" су имали и по један у Купу, Јевтовић је погодио за Партизан против Ртња (3:0), а Пешић за Звезду против Борца (4:0).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар