Анализа - видео: Дерби? Нама се допао!

На 156. "вечитом" дербију било је свега, али је добар фудбал и занимљив, ипак, утисак утакмице.

Фудбал 14.12.2017 | 23:45
Анализа - видео: Дерби? Нама се допао!
Фудбалери Партизана и Црвене звезде одиграли су 156. међусобни дуел и 46. пут га окончали нерешеним резултатом (1:1). После 90 минута беспоштедне борбе реми је и најправденији исход након свега што смо видели у среду увече на терену стадиона у Хумској.

А видели смо, и поред кише и лошег терена, доста тога лепог и квалитетног на обе стране.

Утакмицом црно и црвено-белих спуштена је завеса на фудбалску 2017. годину и утисак је да су и једни и други извукли из себе последњи атом снаге како би обрадовали навијаче - Звезда победом можда и решила питање шампиона, а Партизан са три бода поново "оживео" у трци за првака.

"Вечити" немају за чим да жале. Прилика, и то оних из категорије стопостотних, било је на обе стране. Шампион је можда био ближи победи, јер је водио до 84. минута, али је и Звезда могла много раније до вођства да међу стативама није блистао Стојковић, дефинитивно најбоља српска "јединица". Човек рођен за велике утакмице.

До лудила је доводио Пешића, врсног стрелца и момка са невероватним осећајем за гол. Први голгетер Звезде је два пута скоро дигао песнице у ваздух за прославу, али је Стојковић магичним интервенцијама спасавао Партизан.

"Пешке је одличан момак. Увек нешто добацује, али никада злонамерно", рекао је голаман Партизана за свог ривала после меча.

Звезда је прва притисла, Партизан узвратио... На трибинама су се смењивали уздаси. Нажалост, брутална туча на јужној трибини, невиђена на нашим стадионима, одвукла је пажњу публици, до те мере да већи део присутних добрих 15 минута није ни знао шта се дешава на терену.

Хулигани су отели улогу фудбалерима и играли лошу представу од 15. минута до полувремена. Партизан је остао без подршке, а ни Звездини навијачи, шокирани збивањима с друге стране, нису били гласни како знају.

Спаљени, претучени и голи, неки чак као и од мајке рођени, изгредници су избачени са трибине на којој су најватреније присталице "парног ваљка" и коначно су се поново стекли услови за нормално праћење дербија. Лудом срећом овај инцидент се није завршио неком трагедијом. Сви услови за тако нешто били су испуњени.

Расположен и мотивисан био је Ожеговић. Недостајао му је гол, а имао је прилика, као и Пешић две одличне - једну за вођство, другу да обезбеди победу свом тиму. Изгорео је у жељи - није успео. Успео је, међутим, у нечему другом, да "натера" судију да свира пенал за Партизан у "вечитим" дербијима.

Над њим је направљен прекршај за најстрожу казну. Судија Милорад Мажић показао је на Звездин "креч" и тако постао први арбитар још од Зорана Петровића и 99. дербија одиграног 18. марта 1995. који је досудио пенал за Партизан против Црвене звезде. Сума је, баш као и Дамир Чакар пре више од 22 године, био прецизан, мада је мало фалило Борјану да не дозволи радост партизановаца... Занимљиво, последњи пенал у дербијима такође је свирао Мажић, али тада за Звезду.

И још по нечему ће остати упамћен 156. "вечити" дерби. Фаул за једанаестерац скривио је Вујадин Савић, његов први у каријери. После утакмице је као нико пре признао: "Да, погрешио сам, био је пенал, закаснио сам и закачио Ожеговића".

Господски је ставио тачку на ту тему и зауставио лавину...



Порасла је и цена Боаћију. Момак из Гане много ће недостајати црвено-белима ако оде ове зиме, а чини се да у Љутице Богдана немају механизам да то спрече. Милиони скачу, а клубова у реду је све више... Како се само снашао у гужви год изједначујућег гола. Лепо је запазио простор и кроз шуму ногу пласирао лопту. Погодио "малу" мрежу, ерупција одушевљења на северу. 1:1!



Канга је најавио боље дане, а Пантић рецитовао градиво из чувене Партизанове школе. Све у свему, било је пуно тога доброг на обе стране

Дерби је, оцена је, био доста бољи од неких претходних на којима је било и више голова. Борба, хтење, залагање, шансе, голови. Све што су навијачи тражили од својих играча - добили су.

Једино... Где је била публика?

Тек 12-13.000 навијача. Партизан и Звезда, после онакве сезоне у Европи, заслужили су пун стадион, а не полупразне трибине у јеку борбе за титулу, тучу, крв, ватру...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар