Израел-Палестина: Сукоби све већи

Израел је данас затворио гранични прелаз са Појасом Газе као одговор на свакодневне ракетне нападе из те енклаве након прошлоседмичне одлуке америчког предсједника Доналда Трампа да Јерусалим призна главним градом Израела.

Свијет 14.12.2017 | 12:09
Израел-Палестина: Сукоби све већи
Израелски авиони гађали су три положаја Хамаса, милитантне скупине која контролише Појас Газе, јутрос прије зоре, дан након посљедњих ракетних напада, објавила је израелска војска.

Додала је да су циљ били кампови за обуку и складишта оружја.

Двије ракете испаљене из Газе пресрео је израелски протуракетни систем Купола, а трећа је пала на ненасељено подручје. Нема дојава о жртвама ни с једне стране границе.

Прошлоседмична одлука америчког предсједника да Јерусалим призна главним израелским градом покренула је нови вал насиља између Палестинаца и Израелаца те изазвала низ протеста у бројним муслиманским земљама.

Извор: Хина

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кум Зорзо

14.12.2017 12:04

Купола Израелу служи као изговор за бомбардовање Палестинаца.Ови испале једну која наравно продје и падне а онда на сцену ступа купола која је пресрела још неколико и онда је то разлог да они тамо испале неколико авио бомби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

14.12.2017 16:26

Они дрзе Америку и немозе им нико ниста, назалост!!