Како изгледа Трампов дан

У главној спаваћој соби Беле куће светла се сваког јутра пале у 5. 30. Баш у то време буди се и амерички председник Доналд Трамп.

Свијет 13.12.2017 | 22:55
Како изгледа Трампов дан
Одмах након буђења Трамп укључује телевизор, прво гледа вести Си-Ен-Ен-а, затим следи "Фоy$Фриендс", а онда и емисија "Морнинг Јое" на МСНБЦ-ју.

Све то време Трамп је у кревету. Док прати телевизијски програм, обавља своју омиљену активност – твитовање.

На основу изјава његових саветника, чини се да Трамп није баш схватао која је улога председника САД-а, као ни његова задужења.

"Првих неколико дана викао је на све око себе, чак и на сенаторе док га нису 'спустили на земљу'. Многи од сенатора су му ставили до знања да не раде за њега, као ни да их не прекида у излагању. Након неколико оваквих ситуација које су се понављале у првих неколико месеци, председник је постао знатно одмеренији“, истиче један од извора из самог врха Републиканске странке.

Можда је снизио тон, али није променио приступ послу, додају саговорници. За њега је сваки дан нова битка за самоодржавање, уверен да му је једина брига да осујети напоре да га избаце из Беле куће.

И пре него што је преузео дужност, сарадницима је сугерисао да на сваки дан администрације треба да гледају као на једну епизоду ТВ шоуа у ком је циљ поразити супарнике.

"Са 71-ом годином Трамп се неће променити. Можда ће остати овакав какав је, навике ће вероватно задржати“, рекао је Трампов зет и саветник Џаред Кушнер, један од ретких именованих саговорника.

Шта год радио, сваки дан у близини мора да му буде ТВ, истичу саговорници и додају да амерички председник гледа дневно између четири и осам сати телевизијског програма. Најчешће гледа Фокс и Си-Ен-Ен, чак и када су састанци у току, на ТВ мора да буде укључен иако је тон утишан да би могао да „баци поглед“ на траку са вестима које се појављују у дну екрана.

Дневно испија и до 12 конзерви дијеталне Кока-коле. Његов шеф кабинета Џон Кели се труди да му уговори што већи број састанака како би што мање времена проводио испред ТВ-а. Успех је, кажу, половичан.

Трамп на Келија гледа као на једину особу од поверења у чију одлуку не сумња и у кога има много поверења.

Кели превелик утицај нема на Трампа једино онда када председник приређује забаве, када се слободно креће међу званицама које најчешће позива, за разлику од пријема у Белој кући где госте позива Кели.

Трамп је након објављивања овог текста у Њујорк тајмсу написао на Твитеру: "још једна лажна прича како Њујорк тајмса како свакодневно гледам телевизију од 4 до 8 сати“.

Многи претпостављају да је у тренутку писања твита лежао у пиџами, ослоњен на јастуке, управо у време када су причу коментарисали на јутарњем ТВ програму.

(Б92/Вечерњи)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

КОНДОР

13.12.2017 22:10

ЦОВЈЕК ИМА ХАРИЗМУ, тко год ста мислио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трге

14.12.2017 06:42

Ста ме брига како изгледа његов дан, мене интересује како изгледа мој. А изглефа никако, као и вас.

ОДГОВОРИТЕ