Екипе на терену, потрага још траје

Од раних јутарњих часова траје потрага за двојицом младића који су нестали у Миљацки. Још увијек нема резултата, а све расположиве екипе су на терену.

Босна и Херцеговина 13.12.2017 | 10:54
Екипе на терену, потрага још траје
Фахрудин Солак, директор Федералне управе цивилне заштите, рекао је да је на терену велики број људи који интензивно трагају за младићима. Миљацка је набујала и брза, а на неким мјестима дубока 1,8 метара.

Како се незванично сазнаје, ради се о 24-годишњем И. Ф. и 28-годишњем А. М.

Незванично, у Миљацку су упали власник и конобар кафића "Аргелини" који се налази на Долац Малти.



"Спустићемо се у воду чамцем који ћемо осигуравати с лијеве и десне стране. Мјесто зоне претраге ће нам бити ролне које заустављају било какав предмет у води. Петнаестак ролни је на потезу од Долац Малте до Халиловића", казао је Солак.

Изразио је наду у позитиван исход, да ће момци негдје испливати. Казао  је и да је потрага проширена те да су групе спасилаца на више локација.



"Имамо и два пса на терену. Покушаћемо дићи и дронове, проблем нам тренутно стварају киша и вјетар. Све што будемо могли покушаћемо урадити", рекао је Солак.

Подсјећамо, двојица младића су упала у корито ријеке Миљацке у сарајевском насељу Долац Малта. У ријеку је прво упао један младић, а конобар из оближњег кафића је скочио за њим. Обојица су нестали у набујалој Миљацки.

На терену су припадници Горске службе спашавања станица Сарајево, Цивилне заштите, сарајевске полиције и ватрогасци.

Извор: Клиx
Фото: Клиx

Коментари / 0

Оставите коментар