Оштећено више од 100 објеката

У олујном невремену које је задесило Бању Луку три лица су повријеђено, оштећено је више од сто приватних и јавних објеката, око 60 аутомобила, на десетине стабала је порушено, оштећено је и више саобраћајних знакова и разне друге комуналне опреме.

Република Српска 12.12.2017 | 16:06
Оштећено више од 100 објеката
Ово је потврдио градоначелник Игор Радојичић, након данашње сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.

Градске службе су од јуче биле ангажоване на отклањању посљедица насталих усљед олујног вјетра, а евидентирана је штета на приватним и јавним објектима и комуналној инфраструкутури, али срећом није било озбиљнијих посљедица по грађане.

На сједници Градског штаба је речено да се и даље прикупљају подаци о штетама, као и да дио оштећења није ни пријављен већ су власници сами почели с поправкама.

Од већих објеката оштећена је зграда у улици Цара Лазара, кров на Студентском дому, Библиотеци за слијепа и слабовидна лица, а забиљежена су и мања оштећења на неколико вртића, амбуланти, школа и друго.

''Највећи проблем су оштећења кровова на неколико стамбених зграда гдје је Град интервенисао на уклањању преосталих дијелова који представљају пријетњу по станаре и пролазнике. Одсјек за цивилну заштиту ће видјети како и на који начин да се интервентно помогне на тим зградама и да се обезбиједи њихово привремено прекривање јер су наредних дана најављене падавине. Темељна реконструкција ових објеката односно кровова, у складу са законом, у надлежности је њихових власника'', рекао је градоначелник Игор Радојичић.

Он је истакао како је олуја била толико јака да нису само порушена оштећена стабла већ је већи број био изваљен из коријена.

''Сада нам предстоји да се наше службе додатно ангажују на уклањању порушеног дрвећа, расутог смећа и свега онога што се послије овог невремена налази на улицама. Градски штаб ће и даље пратити ситуацију заједно с другим службама, а грађани по потреби могу да се обраћају Одсјеку за цивилну заштиту и Комуналној полицији'', рекао је Радојичић.

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар