Макрон поручио: Долазим у Србију

Предсједник Србије Александар Вучић примио је писмо предсједника Француске Емануела Макрона, у којем Макрон потврђује да ће посјетити Србију.

Србија 12.12.2017 | 10:14
Макрон поручио: Долазим у Србију
Емануел Макрон у писму истиче да су односи између двије земље засновани на пријатељским, давнашњим и дубоким везама које посебно обиљежава братство по оружју које је ујединило два народа током Првог свјетског рата и које је учврстило њихово пријатељство.

"Србија је данас један важан стратешки партнер Француске. Француска са постојаношћу подржава приближавање Ваше земље са Европском унијом која остаје суштински стожер за стабилност и економски развој нашег континента. Ваша влада је ових посљедњих година радила са одлучношћу на јачању стабилности Западног Балкана и на његовом економском развоју, а то дјеловање желим да поздравим", поручио је Макрон.



Поред квалитета наших политичких односа, наши економски односи су недавно ојачали, а то је знак интересовања француских предузећа за српско тржиште и за перспективе економског раста Србије, констатовао је Макрон, наводи се у саопштењу Прес-службе предсједника Србије.

"По том питању, желим да привучем Вашу пажњу на квалитет француске понуде у сектору инфраструктуре, посебно урбане и аеродромске и у области енергетике. Више француских предузећа је позиционирано за велике уговоре у Србији у тим областима", истиче Макрон.

Предсједник Француске подсјећа да је имао "велико задовољство" да са Вучићем разговара на маргинама Генералне скупштине Уједињених нација у септембру.

"Током нашег разговора, изнијели сте могућност да ја посјетим Вашу земљу у 2018, веома значајној години за обиљежавање нашег савезништва у првом свјетском сукобу. Веома сам Вам захвалан на овом позиву и потврђујем Вам своју намјеру да дођем у посету Србији чим будем имао прилику за то", закључио је Макрон.

Макрон и Вучић ће вечерас разговарати у Паризу.

Извор: РТС/Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

макрон

12.12.2017 09:34

знаион гдје треба и гдјеце бити угосцен и добро доцекан нема бољег гостопримства од србског гостопримства

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоле

12.12.2017 10:08

Вуцицу покази му прије руцка ста је пријатељима урадио са бомбама.Неморас му ниста реци.

Name

yx

12.12.2017 14:16

Ма, има ту још неки сигнала. О, ксквим односима прица овај човек када се свакодневно продају ресурси и оно што су нас уцили да су први знаци неоколонијализма. Фала богу цела Србија ће се сјатити у Београд, а границе це нам цудом падати. Промисљено!!