Вјетар без струје оставио 25 села

На подручју општине Соколац јутрос је без струје више од 25 села јер је јак вјетар ноћас проузроковао много кварова на електромрежи, рекао је Срни управник соколачке Радне јединице "Електродистрибуције" Љубомир Васковић.

Република Српска 12.12.2017 | 09:49
Вјетар без струје оставио 25 села
Он каже да је јутрос без напона дио далековода Каљина и да је без струје остало 16 села која се снабдијевају са овог десеткиловолтног далековода од Каљине до удаљених села Врховине, Калаузовићи, Ишерић Брдо и Шашевци.

"Без напона је и дио далековода Ново Село са којег се снабдијевају црпне пумпе предузећа `Врело Биоштице`, али су екипе монтера синоћ извршиле алтернативно напајање тако да неће доћи до нестанка воде на водоводу са кога се напаја више од половине потрошача на подручју Сокоца, што нам је био приоритет", рекао је Васковић.

Он је додао да су тренутно без струје и села Врапци, Бабине и Палеж.

На далеководу Жљебови без струје су потрошачи у селима Кошутица, Маргетићи, Прељубовићи, Жљебови, Ладовићи и Мичиводе.

Васковић је рекао да је на далеководу Унис јутрос отклоњен квар на пет трафостаница и да су тренутно без струје само потрошачи у селима Бијела Вода и Газије.

Он каже да су екипе на терену од раних јутарњих часова и да ће учинити све да струја до краја дана дође до сваког потрошача. 

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар