ПСЖ опет креће у напад на Донаруму преко Рајоле!

Донарума нема клаузулу! Трансфер је могућ на лето.

Фудбал 13.12.2017 | 11:00
ПСЖ опет креће у напад на Донаруму преко Рајоле!
Минулог лета седмицама је лето трајала сапуница са Ђанлуиђијем Донарумом у главној улози, али изгледа да у својеврсном троуглу интереса Милан-голман-Мино Рајола нису сви детаљи било познати јавности. Бар не досад.

Најновији гласи: млади чувар мреже нема фиксну откупну клаузулу.

Веровало се да је другачије, јер су медији најпре пренели да је у уновом уговору, потписаном до јуна 2012, назначено да Донарумина слобода кошта 100.000.000 евра уколико Росонери изборе пласман у Лигу шампиона, а 50.000.000 евра ако остану без елитног такмичења, чему су, судећи према резултатима у досадашњем току сезоне, ближи. Касније се претпостављало да не важе ни једна, ни друга опција, већ да је слобода запечаћена на 70.000.000 евра. Само како би се отерали потенцијални купци, међу којима је једини прави интересент Пари Сен Жермен.

Од синоћ италијанска спортска јавности поново се бави статусом Ђанлуиђија Донаруме, пошто је у етар пуштена информација спортски директор Марко Фансоне летос није попустио пред захтевима менаждера Мина Рајоле, те у уговору нигде не пише под којим условима 18-годишњи чувар мреже може да иде из Милана. На тај начин би требало да буду заштићени интереси клуба. Теоретски. Јер, онда може да постави границу какву сам жели, међутим...

Миланови проблеми су много дубљи од резултатске кризе. Преносе се на финансије и власничку структуру. А још ако не буде Лиге шампиона као што је вероватно неће ни бити клуб ће бити принуђен да продајом неких од својих главних звезда покрије рупе и „чист“ дочека инспекцију УЕФА поводом финансијског фер-плеја. Ту долазимо до тачке у којој је поново активиран интерес Пари Сен Жермена, па утицијани италијански медији уверавају да су Французи контактирали Донаруминог менаџера, Мина Рајолу, да утабају пут ка ангажовању једног од најбољих младих голмана планете. Тешко ће то успети већ у јануару, међутим, наредни јун делује као прихватљивија опција. За обе стране.

ПСЖ се нада да ће проћи јефтније чак и од 50.000.000 евра, јер би Милан - остане ли без Лиге шампиона - био принуђен да у касу врати макар део новца летос потрошеног на појачања. А та сума је скоро 250.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар