Ђинђићева ћерка ради у Влади

Јована Ђинђић, ћерка покојног премијера Зорана Ђинђића, ангажована је у Влади Србије. Она већ неко време ради у Владином Тиму за социјално укључивање и смањење сиромаштва.

Србија 11.12.2017 | 16:23
Ђинђићева ћерка ради у Влади
Ћерка некадашњег лидера ДС-а од почетка 2016. године ради у владиним институцијама, а тренутно је запослена на месту координаторке за родну равноправност и људска права у Тиму за социјално укључивање и смањење сиромаштва.

 
Како пише на званичном сајту те Владине институције, на ту позицију је дошла у јуну 2017. године, а претходно је радила као програмска асистенткиња.

Ипак, њен ангажман у Тиму за социјално укључивање креће у марту 2016, када је почела да стажира. Тада се, како пише у њеној биографији, бавила питањима ЛГБТ популације, укључивањем Рома и Ромкиња и инклузивним образовање.

Од октобра до децембра прошле године стажирала је и у Групи за социјалну инклузију при Министарству просвете и науке, да би се потом вратила у огранизацију из које је кренула.

Мастер студије завршила у Лондону

Јована Ђинђић је, иначе, дипломирала 2013. године на Факултету за медије и комуникације Универзитета Сингидунум, на смеру Комуникологија.

После завршеног факултета наставила је школовање на Универзитетском колеџу у Лондону, где је завршила мастер студије из области социјалне когниције.

Како су за медије причали њени професори у Београду, била је међу најбољим студентима. Описивали су је као скромну, савесну и вредну.

- Једне године је као врхунски студент добила стипендију, али је одбила да је прими. Рекла је да она има новца да плати студије, а да би стипендију требало да добије неко коме је потребнија - испричали су пре неколико година њени професори.

(Блиц)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ЗЛАТАН

11.12.2017 15:51

А врхунац способности је Сингидунум. О темпора! О морес! - ЦИЦЕРОН О времена! О морала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питалац

11.12.2017 16:21

И? Па ста онда? Зар кцерка једног Зорана Дјиндјица не треба да ради у Влади?! Њен отац није ни толико заслузио? Ма ста хоце тај тип од аутора овог цланка да казе? Ма срам га било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

глас народа

11.12.2017 16:40

Хоће рећи да потомци таквог изрода и издајника не треба да сједе у скупштини или гдје већ и соле нам памет поред толико школованих младих људи који због оваквих случајева не могу добити шансу па морају преко да би обезбједили голу егзистенцију!

Name

Са стране

11.12.2017 21:53

Зоран је био уз нас кад нас је Милошевић издавао. Ниси ти никакав "глас народа". Народ није глуп, што се за тебе не би дало рећи. Иначе, психолози кажу да особе које често говоре у множини, односно своје мишљење представљају као став неке имагинарне групе, имају проблем са перцепцијом света око себе. Размисли и томе...

Name

хеј Питалац

15.12.2017 16:09

Та немој здраво да се једис,свако има право на своје мисљење.

Name

династије

11.12.2017 16:45

Кад се на мјесту бошњачког члана предсједништва БиХ може правити династија што не би могла и у влади Србије ако је Јована стварно способна за рад у влади.

ОДГОВОРИТЕ