Ванредно стање због вјетра

Због невремена и јаког вјетра, у Власеници је проглашена ванредна ситуација, саопштила је Служба за односе са јавношћу ове општине.

Република Српска 11.12.2017 | 15:04
Ванредно стање због вјетра
"За вријеме трајања ванредне ситуације грађани су дужни да уклоне своје аутомобиле са узбрдица, испод дрвећа и других потенцијално опасних мјеста, те да обезбиједе предмете на терасама, као и све друге предмете који могу да изазову опасност. Возачима се савјетује да без пријеке потребе не крећу на пут, те да користе зимску опрему и брзину кретања прилагоде условима на путу", наведено је у саопштењу.

У саопштењу је упућен апел становницима Власенице да не излазе из кућа без пријеке потребе, те да се не излажу опасности поправљајући кровове за вријеме трајања удара вјетра.

Општински Штаб за ванредне ситуације одлучио је да у вријеме трајања ванредне ситуације буде обустављена настава у школама, а неће радити ни вртић "Први кораци".

Штаб је објавио и бројеве телефона дежурних служби на које грађани могу да позову у случају опасности по животе љиди и материјална добра.

Републички хидрометеоролошки завод издао је наранџасто упозорење због појачаног вјетра, а јаки олујни удари на подручју Власенице очекују се и током ноћи и сутра.

Наранџасто упозорење указује на долазак олујног невремена, односно предвиђа опасне временске појаве које могу да проузрокују материјалну штету и угрозе људске животе. 

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар