Запад да се дичи својим "успјехом"

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова поручила је данас западним партнерима да би требало да престану да тврде како је Исламску државу Сирији поразила међународна коалиција, а не Русија.

Свијет 10.12.2017 | 17:17
Запад да се дичи својим "успјехом"
"Драга господо, престаните с тим! Ваши успеси су Ирак, Либија и Авганистан, па зато хајде, поносите се тиме", написала је она на свом налогу на Фејсбуку.

Захарова је тиме уједно одговорила на недавну изјаву француског министра спољних послова Жан-Ива ле Дријана који је рекао да је Русија "неоправдано себи присвојила" победу над Исламском државом у Сирији, преноси Тас.

Ле Дријан је, у интервјуу француској телевизији БФМ, рекао да је међународна коалиција та која је истерала терористе Исламске државе са њихових положаја, док је руска војска, како је навео, помагала трупама сиријског председника Башара ал-Асада да коначно ослободе Деир ез-Зор, "са извесним закашњењем".

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

М

10.12.2017 17:02

Тако је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ико

10.12.2017 18:06

Да није руска војска то уцинала, Захарова би их сигурно све разорузала!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

11.12.2017 06:43

Браво Захарија запад је производ зла.Они сто је добро направе лоше а сто је лоше присвајају себи ста замисле а не ста су заслужили у суштини они су производ и нестабилности вештачке и исламске државе то је суштина и форма постојања запада.Браво за Русију.

ОДГОВОРИТЕ