Малишан зарађује 11 милиона $

Породични канал остварио је приход од 11 милиона долара само током ове године, према годишњој листи најтраженијих познатих личности на "YоуТубе" коју објављује "Форбес". Рајан је заузео осмо место на тој листи, а свој бизнис почео је 2015. године.

Свијет 10.12.2017 | 16:00
Малишан зарађује 11 милиона $
Рајан је звијезда "YоуТубе" канала "Рајанове рецензије играчака" (РyанТоyсревиеw) који прате милиони људи.

Иза канала, наравно, стоје његови родитељи који свакодневно снимају видео снимке и објављују их, али идеја је заправо Рајанова.

Када је имао четири године, дјечак је обожавао да гледа "YоуТубе". Једног дана питао је своје родитеље због чега не може да гледа оцјене играчака и они су тада су одлучили да покрену такав канал, пише "Бизнис инсајдер".

Првих неколико мјесеци, канал није привлачио велику пажњу, али је у јулу 2015. године направио бум. На снимку који је од Рајана направио звијезду, дечак отвара и прегледа кутију са преко 100 играчака из Пиксарове серије "Аутомобили".

Снимак је постао виралан, а тренутно има близу 800 милиона прегледа. У међувремену, Рајан је почео да оцјењује и прехрамбене производе за децу. Снимци обично садрже искрен и ентузијастичан коментар шестогодишњака у разговору са његовим родитељима о игачки коју тестира.

Према специјализованом сајту "Тхе Верге", гледаност канала, која тренутно има публику од 10 милиона претплатника, доноси око милион долара мјесечно само у приходима од оглашавања.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар