Бентеке "украо" пенал Луки: "Брука и срамота!"

Хтео је да испадне херој, али је само све изнервирао…

Фудбал 10.12.2017 | 17:15
Бентеке "украо" пенал Луки: "Брука и срамота!"
Дубоко у надокнади времена на "Селхурст парку" Вилфрид Заха оборен је у казненом простору противника, а главни судија је без двоумљења показао на "белу тачку".

Резултат меча Кристал Палас - Борнмут је у том тренутку био 2:2, а екипа Роја Хоџсона добила је идеалну шансу да освоји три бода у мечу у ком су сви голови виђени у првом делу, и у ком су "орлови" већ имали предност…

Миливојевић је стандардни извођач једанаестераца, и већ је на овом мечу на тај начин постигао гол за Палас, али му себични нападач Кристијан Бентеке - то није дозволио.

Камере на стадиону само су на секунд снимиле Бентекеа како је "зграбио" лопту и не да је никоме, а епилог ове безобзирности нападача који тачно седам месеци није постигао гол - била је прелака одбрана Асмира Беговића.

За то време Лука Миливојевић је с рукама на боковима на ивици казненог дао до знања да не одобрава овај потез Бентекеа, као ни његов тренер Рој Хоџсон.

"Зашто је Бентеке извео пенал? Искрено, не знам, сви смо очекивали да ће то бити Лука, он је наш извођач пенала. Кристијан га је изгледао убедио…", остао је између тога да "нападне" и "брани" свог играча Рој Хоџсон који је истакао да је Бентеке сада утучен иако је играо добро.

На скупо плаћеног Белгијанца обрушили су се и бивши фудбалери…

Фил Невил, некадашњи фудбалер Манчестер јунајтеда и Евертона - који је сада у улози стручног консултанта, био је посебно оштар према Бентекеу.

"За мене је ово срамота. Миливојевић је већ дао гол из пенала, а Бентеке није чак ни сјајан извођач пенала! Нема теорије да је он тај који треба да шутира… Исто, сматрам да је Миливојевић морао да буде јачи у тој ситуацији, па саиграч му је прекршио протокол!", одбрусио је Невил и навео да би Бентекеу дозвољено било да шутира пенал само да екипа води 3:0.

"Срамотан потез тако искусног Бентекеа. Најгори пенал који сам видео у животу!"

Невил сматра да је заслужио промашај због свог понашања и себичности, као и због тога што је изневерио своје навијаче, менаџера и саиграче, са чим се слаже и бивши фудбалер Кевин Килбејн.

"Није имао самопоуздања, шутирао је лоше... Зашто побогу Миливојевић, извођач пенала светске класе, није шутирао? То није показивање одговорности, то је само себичност, Бентеке није тимски играч", навео је Килбејн (екс ВБА, Сандерленд, Евертон...).

Поводом ове ситуације се још увек нису огласили сами играчи…

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар