Амерички авиони ометали напад

Руско Министарство одбране оптужило је САД да њихови борбени авиони ометају руске у операцијама против Исламске државе.

Свијет 09.12.2017 | 17:58
Амерички авиони ометали напад
Са друге стране „Неw Yорк Тимес" је објавио да Пентагон оптужује руске авионе да лете превише близу њиховим у ваздушном простору изнад Сирије.

"У ваздуху изнад западне обале реке Еуфрат 23. новембра, амерички борбени авиони Ф-22 омели су два активна руска нападача Сухој-24 у испуњавању њиховог борбеног задатка да униште командни центар Исламске државе у близини Мајадина", рекао је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.

Он је, како преноси Тасс, додао да су "Авиони Ф-22 испалили лажне мете" и да су "константно изводили маневре како би симулирали борбу у ваздуху".

"Америчка страна поводом овог и многих других инцидената у ваздуху изнад Сирије није одговорила на руске команде из базе Хмејмим (у Сирији)", нагласио је Конашенков.

Како преноси руска агенција, "Неw Yорк Тимес " је, позивајући се на Пентагон, извјестио да су "руски борбени авиони летјели опасно близу америчких ратних авиона у источној Сирији".

Конашенков је данас нагласио и да је "већина блиских сусрета руских и америчких ваздушних снага у области Еуфрата изазвана америчким покушајима ометања уништења терориста ИД."

"За разлику од руских снага ваздушне одбране, међународна коалиција на челу са САД дјелује незаконито у Сирији", рекао је Конашенков.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Цар је го

09.12.2017 21:39

САД, као својевремено Хитлер, нападају на и упадају непозване у друге земље иако оне нису напале ни САД ни њихове НАТО "савезнике". Русија је у Сирији на позив сиријске владе. САД има своје трупе у Сирији од 2011. и прича да "обучава" "умјерене" "побуњенике" да се боре против (а) ИСИС-а и (б) сиријске владе (контрадикторније не може). Русија је у Сирији од краја 2015. За четири године (до доласка руских снага) борбе "најмоћније војне силе на свијету" "против" ИСИС-а исти се као рак раширио по Сирији и околним земљама. За двије године, Русија је помогла сиријској војсци да готово у потпуности уништи ИСИС. Ова вијест је још један примјер како се САД "боре" "против" зла - тако што штите зло. Маске падају и све више људи види да је империја у растројству, да је цар го!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путин је цар.........

10.12.2017 16:24

Цар зла.

Name

@Путин је цар

11.12.2017 06:29

Наравно да је, из ваше перспективе, он зло: Човјек је развалио братски вам ИСИС!