Почетком седмице олујни вјетрови

Федерални хидрометеоролошки завод издао је црвени метеоаларм за понедјељак и уторак, 11. и 12. децембар, због најаве олујног вјетра, а удари орканске јачине могли би на територији цијеле БиХ да достигну брзину од 110 километара на час.

Босна и Херцеговина 09.12.2017 | 00:01
Почетком седмице олујни вјетрови
Горска служба спасавања /станица Сарајево/ апеловала је да грађани у наведеним данима не одлазе у планине и не излазе без пријеке потребе.

"Савјетујемо грађанима да не потцјењују моћ вјетра. Треба да
прате извјештаје и саопштења надлежних служби, а ако уоче несреће или потенцијалне опасности, о томе одмах треба да обавијесте надлежне службе", поручили су из Горске службе спасавања.

Неки од савјета грађанима су да се за вријеме удара вјетра не крећу
тик уз саобраћајницу или шине, да се држе за рукохвате, гдје год је то могуће и да избјегавају кретање на узвисинама.

"Људи треба да буду свјесни своје околине, да не пролазе испод електричних водова, ако су у аутомобилу да успоре, и да се не задржавају испод дрвећа, стубова, кровова или фасада", навели су из Службе.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Анонyмно

09.12.2017 10:24

- Сажета инспирација из најдубљих дубина. - ---------- - Молитва Господња или Оче наш изговара се у множини тако да ја нисам ја него ја смо ми.Паре нас чине радоснима,срећнима,паре нам дају истинску сигурност,паре чине да много више волимо једни друге,паре чине да се осећамо вољенима,паре нас чине испуњеним сваком потребштином,на жалост,ми немамо паре.Све што Бог(био у троуглу,трокуту или ван троугла)хоће је да му се врати Његов бунтовни син Луцифер,па да све бидне као пре,у свему потпуна хармонија и у свему потпуно савршенство,како на небу,тако на земљи.Снег није снег ако није макар метар величине.Колико Бог воли Луцифера описано је у Светом Писму.Бог сваку особу која је у несрећи,у невољности,сваку особу која се осећа омражено и ништавно назива Луцифером,особе које кроз преображај постају Христос Бог,свете и савршене особе као што је свет и савршен њихов Отац Небески.Бог сваку такву особу хоће да спасе,кроз преображај,јер Господ је Бог који спашава.И данас,Господ такве особе позива да се помире са Њим,дошавши у мир са Богом. - Закључак: све што је написано у Библији посвећено је(свакој несрећној особи)Божијем бунтовном сину Луциферу који кроз Нови Завет постаје Божији савршени син Исус Христос који је Господ Бог и Спаситељ свима који остану у хришћанском веровању до смрти. - Поз. -

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

09.12.2017 22:33

Браво за текст