Вазура: Клубови, срамота што нећете ВАР!

Идемо и до УЕФА! Генерални директор Партизана причао о дешавањима у Кијеву и рекао да очекује новчану казну због инцидената против Јанг Бојса, честитао Звезди победу над Келном.

Фудбал 10.12.2017 | 18:00
Вазура: Клубови, срамота што нећете ВАР!
Иницијатива је потекла из Хумске улице, стигла је званично на Теразије 35, а онда су клубови рекли - не.

На званичан предлог руководства Партизана да се у српски фудбал уведе ВАР технологија - за почетак на све мечеве црно-белих и Црвене звезде - као и да вечити дерби почев од предстојећег 156. суде странци, представници клубова елитног ранга су узвратили одбијањем, на последњем састанку у Заједници Суперлиге.

Тако тврди Милош Вазура, генерални директор шампина Србије, истакавши да ће Партизан истрајати у овој иницијативи, макар то значило и обраћање Европској кући фудбала.

„Реакције за оно што ми тражимо су срамне. Сви клубови се буне да су оштећени, а неће технологију. Гураћемо и даље, ако треба ићи ћемо и на УЕФА, тражићемо сваких месец дана. Једино тако може да се скине терет и љага са судија. Мислим да би то било добро за наш фудбал“, оценио је први оперативац црно-белих.

Упркос великим успесима на међународној сцени, где су и једни и други први пут у историји заједно изборили европско пролеће, атмосфера на утакмицама које Партизан и Црвена звезда играју у нашем првенству превазилази границе доброг укуса. А ваљда је свима у интересу да у предстојећем дербију буде све под кона. Бар што се суђења тиче.

„Звезда не одлучује да ли ће Милорад Мажић бити или не главни арбитар дербија, као што ни ми не одлучујемо. Очекујемо да утакмицу суди најбољи. Видели смо неке раније како је суђено, почев од невидљиве аут линије. Верујем да ће бити коректно суђење и да ће победити онај који буде бољи на терену“.

Вазура је при повратку експедиције црно-белих из Украјини, са меча Лиге Европе против Динама (1:4) осудио дешавања из Кијева, где су уочи утакмице претучени камерман и монтажер ТВ Партизан, а на Олимпијском стадиону пуцали топовски удари као да је ратна зона.

„Лоша организација утакмице, не могу да их хвалим. Захвалио бих им се на гостопримству током званичне вечере, али све остало... Нисмо видели ни полицију, нисмо имали пратњу, нападнута су два наша новинара, премештани су наши људи на стадиону на бољи сектор да не би било проблема. Много бакљи, топовских удара, тешко да Динамо неће бити кажњен. Имао сам прилику да се распитујем и закључак је да нешто што ми плаћамо 40.000 евра, други плаћају 8.000 евра. Наравно, то је зато што смо повратници“.

Кад је реч о Дисциплинској комисији УЕФА, она је после дуела са Јанг Бојсом покренула поступак против клба из Хумске кога сигурно очекује казна. Остаје само да се види да ли само новчана или - како се шушка - поново следи закључавање стадиона.

„За сада нема ништа ново око казне. Није заказана седница Дисциплинска комисије, биће наредних дана (5. јануара, оп. ау). Недељу и понедељак ћу провести у Ниону на састанцима. Ако бисмо били кажњени играњем без публике то би било ужасно, то је једна од најодвратнијих ствари и за домаће и за гостујуће играче. Очекујем казну, али само финансијску“.

ЗВЕЗДО, ЧЕСТИТАМ

Иако су односи наших најтрофејнијих клубова у последње време затровани, па скоро и да не постоје, Милош Вазура је у ноћи резултатског посрнућа Партизана у Кијеву (1:4) честитао Црвеној звезди што се придружила прваку Србије у нокаут фази Лиге Европе.

„Нико није разочаран због онога у Украјини, идемо даље. Видим да су и комшије победиле Келн, честитам им на проласку. Велика ствар за српски фудбал и клубови и репрезентација, нико ово није сањао“, подсећа генерални директор црно-белих на летошња дешавања на Топчидерском брду.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар